На територията на Украйна по време на войната е убит

...
На територията на Украйна по време на войната е убит
Коментари Харесай

Украйна ликвидира командир на окупационния чеченски полк „Кадиров“ -

На територията на Украйна по време на войната е погубен капитанът от чеченската полиция Асвад Идрисов, пълководец на втора рота от специфичния полк, кръстен на името на починалия чеченския водач Ахмат Кадиров, заяви уеб сайтът " Кавказ.Реалии " с позоваване на Управлението за стратегически връзки на армията на Украйна.

По данни на телеграм канала ВЧК-ОГПУ любимецът на Рамзан Кадиров е бил премахнат на 20 май. Твърди се, че с него са починали командирът на полка Гапур Дакалов, а също по този начин и заместник-командирът на 4-ти взвод от спецполка на Рамзан Кадиров ст. сержант Али Бетишев. Руската страна не е удостоверила досега загубите

„ Асвад Идрисов е пропуснал занятията по топография в съветския университет на спецназа в Гудермес и по тази причина към този момент по верния метод се е върнал вкъщи. “ – разясниха на страничката си във фейсбук админите от Управлението за стратегически връзки.

Официално Чечения е признала единствено за 9 жертви във войната в Украйна досега. Първо беше обявено за гибелта на чеченските бойци Абдулбек Тарамов и Тимирлан Исаев. На 7 април осведомителната организация " Чечня през днешния ден " разгласява публикация за връчването на премиите на роднините на още седем жертви: старши лейтенант Рахим Каимов, сержант Шахруди Автаев, ефрейтор Беслан Баталов, ефрейтор Нурди Висирханов, редови войник Асланбек Дудаев, редови войник Хезир Чупалаев и старши сержант на полицията Адам Болчиханов. Данните за загубите, с които разполага " Кавказ.Реалии ", са много по-високи – счита се, че в Украйна са починали ок. 60 локални поданици на Чечения.

Според източника на " Кавказ.Реалии ", до 60 локални поданици на Чечения са били убити във войната в Украйна, сега тази цифра може да е по-висока, до момента в който военното разузнаване на Украйна оповестява за 100 убити бойци на Кадиров.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР