На територията на страната има много сметища, които чакат разрешение.

...
На територията на страната има много сметища, които чакат разрешение.
Коментари Харесай

Какво е решението за самозапалванията в сметищата?


На територията на страната има доста сметища, които чакат позволение. Тези сметища постоянно се самозапалват, което наруша живота на хората в околните обитаеми места. Оказва се, че практиката на самозаравяне не прави работа. Този въпрос зададе Снежанка Траянска от “Има подобен народ ” на екоминистъра Борислав Сандов.

В отговор Сандов сподели, че в действителност става въпрос за самозапалвания поради съществуването не стъкло в боклука. Той обаче изрази опасения, че не всякога става въпрос за самозапалване: “Тъй като насъбраните боклуци са в дълбочина се случва тлеене, без върхов пожар, само че мъчно могат да се потушат. Единственият метод за гасене е посредством вода. Възможно е да има и различен метод. На такива места би трябвало да има опция за реакция посредством системи за водно погасяване ”.

Сандов акцентира, че има проблем със здравето на хората при такива процеси поради частиците, които се отделят при горене.

Траянска насочи предложение към Министерство на околната среда и водите да потърси метод за решение на този въпрос: “Това, че не може да се загаси с вода или пръст не оказва помощ на популацията ”.

Екоминистърът благодари за повдигането на въпроса и акцентира, че в последните години самозапалванията понижават. Според него предварителната защита е най-хубавият метод в тази ситуация. Той се ангажира да изследва дали има добър опит от чужбина по този въпрос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР