На тържествена церемония в пленарната зала на Народното събрание бяха

...
На тържествена церемония в пленарната зала на Народното събрание бяха
Коментари Харесай

На церемония в НС бяха връчени дипломите на студентите по право на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

На тържествена гала в пленарната зала на Народното събрание бяха връчени дипломите на студентите по право на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Тази година за първи път завършващите адвокати поставят „ Клетва на посветилите се на правото “, одобрена от Факултетния съвет на Юридическия факултет на Софийския университет.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави всички присъстващи на церемонията и връчи дипломите на абитуриентите с най-голям триумф. Тя подари на всички дипломиращи се фототипно издание на Търновската конституция.



Честито дипломиране, цветущ старт в действителния живот и триумф, пожела на младежите ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева изрази вяра, че професионалният им път повече ще въодушевява, в сравнение с ще разочарова абитуриентите. Животът ви чака, от Вас зависи в каква посока ще тръгнете, а това, че определената посока евентуално ще ви изненада с непредвидени обрати е съвсем несъмнено, уточни тя. Едно нещо обаче ще остане непрекъснато и това са дипломите Ви от правния факултет на Софийския университет, акцентира Цвета Караянчева. Те са една от най-ценните вложения, които човек може да направи на вашата възраст, гордейте се с тях и не спирайте да учите, добави ръководителят на Народното събрание.

Ректорът на СУ „ Св. Климент Охридски “ проф. Анастас Герджиков акцентира, че огромните благоприятни условия, които младежите получават като дипломирани адвокати, вървят дружно с огромна отговорност. Ваша е ролята, Ваша е задачата да осигурите върховенството на закона в идващите десетилетия, съобщи той. Проф. Анастас Герджиков пожела на абитуриентите да са почтени за тази отговорност и да носят с чест дипломите, които получават от Софийския университет. Ректорът разгласи този випуск на Юридическия факултет за приключил.



Деканът на Юридическия факултет на университета проф. Даниел Вълчев изрази признателност към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, която е направила допустимо връчването на дипломите да бъде в пленарната зала на българския парламент.

Той акцентира, че да си правист е въпрос на предопределение. Борбата за правото и неговите морални учредения изисква непрекъснати старания, тя има потребност да бъде още веднъж и още веднъж разгаряна от всяко последващо потомство, уточни проф. Даниел Вълчев. Всеки от нас е задължен да си дава сметка за огромните публични упования към юристите, акцентира той. „ Има нещо, което е по-важно от това да бъдеш добър правист, и то е да бъдеш човек “, добави деканът на Юридическия факултет.

На тържествената гала за връчване на дипломите участваха ръководителят на Конституционния съд Борис Велчев, основният прокурор на Република България Сотир Цацаров, ръководители на разнообразни органи на правосъдната власт, на Висшия адвокатски съвет, преподаватели и други

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР