На тържествена церемония в клуб „Журналист“ на 11.11.2022 г. вечерта,

...
На тържествена церемония в клуб „Журналист“ на 11.11.2022 г. вечерта,
Коментари Харесай

Стоян Тончев получи Националното отличие на СБЖ – „Най-добър млад журналист“

На тържествена гала в клуб „ Журналист “ на 11.11.2022 година вечерта, Съюзът на българските публицисти (СБЖ) връчи своите Годишни национални награди на най-достойните измежду достойните в специалността. Водещи на събитието бяха журналистът Ивайло Диманов и поетесата Мария Радкова.

„ Стана добра традиция в края на всяка година Съюз на българските журналисти да връчва своите високи оценки на най-хубавите в гилдията през миналите 12 месеца “ – по този начин водещият на церемонията Ивайло Диманов откри вечерта на премиите. В присъщия за него поетично-артистичен жанр той направи равносметката на действителността по света и у нас посредством най-актуалните събития, базирайки се на международни и нашенски медии. И с остроумни встъпления той даде старт на празника, белязал с ведро въодушевление и надълбоко неспокойствие изпълнилите залата на клуб „ Журналист “ – номинирани и посетители на събитието.

Преди да разгласи първите наградени Ивайло Диманов подвигна градуса на настроението, казвайки, че за „ всички тези номинирани, които, за жалост, няма да получат награди, ще съм отговорен аз, а за всички спечелили награди е отговорен Управителният съвет “. Заедно с другата водеща – поетесата Мария Радкова, двамата показаха номинациите в другите категории.

„ Добре пристигнали на нашия празник – връчването на Годишните награди на Съюз на българските журналисти “. С тези думи ръководителят на Съюз на българските журналисти Снежана Тодорова откри церемонията по награждаването.

„ Днес ще чуете имената на тези, които са препоръчани и номинирани от сътрудниците в своите сдружения и които след доста съществено разискване и огромна конкуренция бяха утвърдени от Комисията по професионално-творческите въпроси на Съюз на българските журналисти, с ръководител Ивайло Диманов, и от Управителния съвет на Съюза. Имената, които през днешния ден ще чуете, са на публицисти, създали доста за публицистиката, тъй като, както всички знаем, публицистиката е специалност за хора с темперамент. Журналистите са тези, които отстояват истината с цената на жертви от време на време от тяхна страна, а даже и със съществени санкции. Те са почтени и почтени хора, които за благополучие съществуват и през днешния ден вие ще чуете имената им. “ – уточни още Снежана Тодорова.

Сред номинираните и отличените бе и журналистът от Поморие и издател на уеб страницата Либерта.БГ Стоян Тончев, който получи Националното отличие на Съюз на българските журналисти – „ Най-добър млад публицист “

„ Стоян Тончев от уеб страницата Либерта.БГ – Поморие получава Националното отличие на Съюз на българските журналисти „ Най-добър млад публицист “ за неговата героизъм и непреклонност в търсенето и отстояването на истината. Честната и справедлива публицистика не търчи след спечелилите, нито клечи пред копанката в очакване да бъде нахранена. Честната и справедлива публицистика води война всеки ден за правото да каже истината, каквато и да е тя. Честито отличие! “.

Така водещият на журналистическото събитие Ивайло Диманов разгласи премията за журналиста от Поморие – грамота за „ Най-добър млад публицист “, която бе връчена от ръководителя на Съюз на българските журналисти Снежана Тодорова.

„ Благодаря на Съюза на българските публицисти за номинацията в категория „ Най-добър млад публицист “ и връченото отличие! Приемам премията като висока оценка за моята работа. “ – сподели Стоян Тончев.

Председателят на Съюз на българските журналисти Снежана Тодорова го поздрави за оценката и му пожела нови креативен победи.

Снимки: Радила Радилова
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР