На тържествена церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 държавният

...
На тържествена церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 държавният
Коментари Харесай

Румен Радев връчи пагони на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание

На тържествена гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание, оповестиха от пресслужбата на „Дондуков 2“.
 ace_3997_1000x667  ace_4009_1000x697  ace_4022_01_1000x690  ace_4027_01_1000x617  ace_4046_1000x631
Със собствен декрет президентът Радев назначи полковник Здравко Пехливанов на длъжността заместник-директор на дирекция „ Операции и обмисляне “ в Международния боен секретариат на НАТО в Брюксел, Кралство Белгия, като го удостои с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “. „ Назначаването ви на тази позиция ще продължи опцията България да има посланичество във ваше лице на стратегическо военно равнище в Алианса “, съобщи Румен Радев.

Президентът назначи полковник Стайко Прокопиев на длъжността шеф на дирекция „ Стратегическо обмисляне “ на Министерството на защитата и го удостои с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “. Държавният глава се обърна към бригаден военачалник Прокопиев с думите, че новата служба и звание са натурален стадий от неговото професионално развиване. „ Експертизата, насъбрана от вас като представител в представителството на Република България в Европейския съюз и най-много като пълководец на щабния детайл за консолидиране на силите на НАТО в България, ще помогне вие да се справите сполучливо с провокациите на новите задания “, безапелационен бе Румен Радев.

С различен собствен декрет президентът освободи бригаден военачалник Красимир Кънев от длъжността шеф на дирекция „ Стратегическо обмисляне “ в МО, назначи го на длъжността шеф на Щаба на защитата и го удостои с висше офицерско звание „ генерал-майор “. „ Уверен съм, че с вашия опит в региона на отбранителното обмисляне у нас и в чужбина вие ще изпълнявате дейно комплицираните задания на новата служба, натоварена с огромни упования за рационализиране на ръководството на процесите в защитата “, уточни Румен Радев.

В приветствието си президентът пожела на новопроизведените генерали да не престават да работят все по този начин отговорно за развиването на Въоръжените ни сили, за разширение на спектъра от техни качества и за издигане на престижа им. „ Помнете от историята на българския генералитет, че сляпото смирение и покорно послушание могат и да донесат една звезда от горната страна на пагоните и няколко години работа, само че не могат да спасят от презрението на подчинените и на българския народ “, уточни още президентът и прикани генералите да бъдат всеотдайни в активността си и да подкрепят управлението на Министерство на защитата.

От името на удостоените с висше офицерско звание военнослужещи генерал-майор Красимир Кънев изрече признателност на президента за оказаната чест, доверие и дадената висока оценка.

Генерал-майор Красимир Кънев означи, че провокациите пред тях са доста. „ Сигурен съм, че ще отдадем силите и сърцата си за подкрепяне на държавното и политическото управление на МО при взимане на верните решения за Република България “, съобщи той.

На церемонията участваха министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, генерали и офицери от типовете въоръжени сили

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР