На тържествена церемония по време на форума Българските общини –

...
На тържествена церемония по време на форума Българските общини –
Коментари Харесай

Община Банско получи Европейския приз за добро управление на Съвета на Европа

На тържествена гала по време на форума „ Българските общини – реализиране на европейски стандарт за качество на ръководството на локално равнище “, на Община Банско бе връчен Европейски приз за положително ръководство на Съвета на Европа.

Призът съставлява дванадесетстенна кристална фигура, чиито страни подхождат на 12-те правилото за положително ръководство. Той бе връчен от шефа на Област Пазарджик Трендафил Величков на секретаря на Община Банско Иван Докторов, който одобри премията от името на общинската администрация. Той благодари за високата оценка за напъните на управлението и общинската администрация да работят в интерес на жителите на община Банско, на доста български и на задгранични жители, освен от Европейския съюз. За нас европейските критерии и условия за локално ръководство имат напълно действителни измерения и са подложени на всекидневен мониторинг и оценка от хора с друг генезис, обществен статус, поданство, съобщи Иван Докторов. Той акцентира, че работата в община Банско въз основа на 12-те правилото за положително ръководство не е епизодична, а систематична и поредна. И приемането на трети подред бистър приз е доказателство за това.

Днес наградата бе предаден на кмета Иван Кадев, съгласно който, с изключение на написаните правила за работа и държание на локалната власт, има и всемирен – неписани правила, които са събрани в понятието етикет като код и правила на държание. Така че, наградата Европейски етикет се приема в общината и в това негово смислово значение. Приемаме го като премия, само че и като ангажимент непрестанно да подобряваме работата си, съобщи кметът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР