На тържествена церемония на 3 ноември 2018 г. в зала

...
На тържествена церемония на 3 ноември 2018 г. в зала
Коментари Харесай

301 здравни специалисти от 10 специалности дипломира Факултетът по обществено здравеопазване на МУ-Варна

На тържествена гала на 3 ноември 2018 година в зала 1 на Фестивален и конгресен център- Варна дипломите си получиха 301 експерти от Факултета по публично опазване на здравето на МУ-Варна. Дипломиран бе и първият в България випуск на абитуриенти с здравно обучение от компетентност „ Оптометрист “ – просветително квалификационна степен „ Магистър “. Сред приключилите студенти са и 16 магистри от единствената в страната рускоезична магистърска стратегия “Обществено опазване на здравето и здравен мениджмънт “.

Абсолвентите са от общо 10 специалности- в образователно-квалификационни степени „ Бакалавър " и „ Магистър " - " Медицинска сестра ", " Акушерка ", " Управление на здравните грижи ", " Здравен мениджмънт ", „ Опазване и надзор на публичното здраве “, „ Фармацевтичен мениджмънт ", „ Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА " и “Оптометрист “. Отличник на випуска е Памела Пеньовска от компетентност „ Здравен мениджмънт “, а 14 от дипломантите приключват с триумф над 5,50. Всички отличници от ОКС „ Бакалавър “ бяха наградени от ректора проф. Иванов, а двама от тях получиха награди и от кмета на град Варна господин Иван Портних.

Ректорът на МУ – Варна проф. доктор Красимир Иванов се обърна към абитуриентите с думите: „ За да постигате триумф в професионалното си занятие, не е належащо само да достигнете до мечтаната позиция. Истинският триумф значи всеки ден да надграждате себе си, да си извоювате дребни победи, които да ви вършат по-добри от през вчерашния ден. Именно развиването е ключът към щастието и триумфа! “

През тази година се навършват и 25 години от основаването на първата в България академична компетентност „ Здравен мениджмънт “, която е и повода за основаването на Факултет по публично опазване на здравето към МУ-Варна. За изключителния принос за развиването на просветителната, интернационалната и публичната активност на факултета, за одобряването на положителното име и авторитет като водеща институция в региона на публичното здраве на районно, национално и интернационално равнище, бе присъдена премия на доцент Емануела Мутафова –декан на Факултета в интервала 2012-2018 година

Университетска болница „ Св. Марина " – Варна обезпечи работни места по желание на 10 дипломанти. Специализираната акушеро-гинекологична болница „ Проф. доктор Димитър Стаматов “ обезпечи 10 работни места за акушерки, а Майчин дом- Варна – 2 места за „ Медицинска сестра “ и 3 места за „ Акушерка “. Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Св. Анна “ – Варна дава опция за работа на 25 медицински сестри и 5 акушерки, а многопрофилна болница за интензивно лечение- Добрич обезпечи места за всички дипломанти от компетентност „ Медицинска сестра “.

Студентите от компетентност „ Здравен мениджмънт “ излъчиха своите любимци измежду преподавателите си и наградиха доцент Емануела Мутафова и проф. Стефка Коева с купата “Любим учител “.

Официални посетители на церемонията бяха ректорите на МУ-Варна и членове на съвета на настоятелите на университета, представители на локалната власт, както и шефове на лечебни и обществени заведения от града и страната.

На промоцията участваха студентите от специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “ от Филиалите на Медицинския университет в градовете Велико Търново, Шумен и Сливен. Получени бяха и голям брой приветствени адреси към дипломантите и академичното управление.

Музикален поздрави към завършващите студенти насочи тенорът от Варненската опера- Валерий Георгиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР