На тържествена церемония "БАНКЕРЪ" връчи за 26-и път наградите "Банкер

...
На тържествена церемония "БАНКЕРЪ" връчи за 26-и път наградите "Банкер
Коментари Харесай

Банкеръ връчи наградите Банкер на годината 2019

На тържествена гала "БАНКЕРЪ " връчи за 26-и път премиите "Банкер на годината ".

Традиционно изданието отличи трима потвърдени банкери, които през годината демонстрираха забележителни мениджърски умения, а ръководените от тях институции регистрираха растеж във финансовите резултати и по петте индикатора, по които класираме банките в България. Бе връчен и специфичен приз "Банкер на годината " за принос към развиването на банковата система.

За стратегическата му роля в процесите по основаването и интеграция на нова генерация физическа инфраструктура и новаторски артикули, "Банкеръ " отличава със специфичния приз "Банкер на годината 2019 " подуправителя на Българска народна банка, началник на ръководство "Емисионно " и ръководител на Съвета на шефовете на "Борика - Банксервиз ", господин Калин Христов.

Наградата връчи заместител министър-председателят Томислав Дончев.

След договорката по придобиването на "Сосиете Женерал Експресбанк " от Банка ДСК тя справедливо бе определена да управлява една от най-мащабните консолидации у нас и да бъде основен изпълнителен шеф на новата, обединена финансова институция, която има капацитета да се настани преди всичко по мярка на активите през идната година с общ размер от над 21 милиарда лв..

За незабравим напредък и съхраненото доверие на клиентите "Банкеръ " присъжда премията "Банкер на годината 2019 " на госпожа Виолина Маринова - ръководителя на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

Наградата връчи заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

С силата, работохолизма и харизмата си една жена освен се оправи с всички компликации, само че го направи и с шампионско движение. Обединената през тази година институция се изкачи в челната петица на най-големите банки в България и усили облагата си до 104 млн. лв. към края на септември. В същото време продължи да се развива в крайник с времето и да отделя сериозен запас в областта на дигитализацията.

За извоюваното доверие на акционерите и потвърдените умения да управлява екип, който се оправя в рискови обстановки, "Банкеръ " връчва наградата "Банкеръ на годината 2019 " на ръководителя на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на Пощенска банка, госпожа Петя Димитрова.

​Наградата връчи зам.- ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и ръководител на парламентарната Комисия по вероизповеданията и правата на индивида Красимир Велчев.заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

Да оцеляваш и да добавяш растеж и по петте, следени от "Банкеръ " индикатори всяка година е доста добър отзив за уменията на банковите мениджъри. Именно поради положителното ръководство на риска и устойчивото развиване на кредитната институция "Банкеръ " отличава с премията "Банкер на годината 2019 " ръководителя на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на Интернешънъл Асет Банк Алексей Цветанов.

Наградата връч​и ръководителят на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев.

"Несъмнено, отиващата си 2019-а бе сложна, белязана от редица провокации, само че и сладка, в случай че мога по този начин да се изразя, за банковите мениджъри. Особено за управленията на шестте институции, които минаха през прегледа на качеството на активите и стрес-тестовете на Европейската централна банка. Резултатите демонстрираха, че банковата ни система е устойчива и затвърдиха оценките и от инспекцията на Българска народна банка. Очевидно банковите ръководители небрежно са поели глътка въздух и бързо са се върнали към ежедневния си темп. Показват го и последните данни за бранша, където виждаме растеж както на общия размер на активите, по този начин и на облагата. Днес с сдържан оптимизъм можем да кажем, че банковият бранш осъществя положителни финансови резултати и че и през тази година ще успее да акумулира финансов буфер, който да ни вдъхва сигурност и отсега нататък ", съобщи пред гостите на тържественото събитие основният редактор на "БАНКЕРЪ " госпожа Бистра Георгиева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР