На такова такси метне попаднала и Сденка Рихтер - служител

...
На такова такси метне попаднала и Сденка Рихтер - служител
Коментари Харесай

Медицинска бележка вместо касов бон в такси менте

На такова такси метне попаднала и Сденка Рихтер - чиновник в общественото министерство на Словакия, която пристигнала в България на конференция.

Кацнала на Терминал 1 с полет от Братислава.

„ Когато дойдох, един таксиметров водач беше вътре и ме попита дали нуждая се от такси. Аз споделих: Да. Трябва ми. Каза ми, че ще коства 20 лева.”, споделя дамата пред Нова телевизия.

Цената е от летището до хотел в центъра на София. Докато се усети, водачът сграбчва багажа й я води към колата си, паркирана в прилежаща улица. Далеч от стоянката на такситата. Таксито е без табела, без цени и без касов уред. Просто е боядисана в жълто кола.

"Той ми даде това. Колегите ми споделиха, че това е записка, в случай че си в болница ", сподели Рихтер медицинския документ, на който написа, че е платила 10 евро.

Репортерка на малкия екран със скрита камера взема решение да ревизира кой издава такива бележки. В салона за идващи трима мъже се оглеждат и тя става техен клиент, представяйки се за чужденка. Таксито менте още веднъж е паркирано в прилежаща улица и няма нужните атрибути за тази активност.

За разстояние от 5 км от летището до хотел в „ Младост” мъж на негоден британски желае 30 лв. . Реалната цена е сред 5 и 8 лв.. Този път обаче водачът - мургав юноша, даже не дава никаква записка. Трудно изяснява, че той в действителност не е такси, а компания, "шатъл ".

Когато няколко часа по-късно журналистката отива с оператор, той бързо се качва в колата и изчезва, без да разяснява.

От Летище София изясняват, че имат контракт единствено с една таксиметрова компания, противозаконните коли били в ръцете на полицията.

Сденка Рихтер не е пуснала тъжба, само че в случай че се наложи да се върне в България, ще внимава при кого се качва.

"Пътувам от 15 години в чужбина, такова нещо ми се случва за първи път ", сподели още тя.

Статистиката на Министерство на вътрешните работи споделя, че за последната една година хванатите "копърки " са стотици. Толкова били и формираните актове, само че разчитали главно на сигналите на жителите.

„ Официалните таксита издават фискален бон. Когато таксито е с жълт цвят, става комплицирано и би трябвало да се борим против тези феномени благодарение на полицията. Ако този лидер го е чакала полицията на последната спирка, е можело да му бъде наложена санкция сред 12 000 и 14 000 лв.. Единственият метод да се хване подобен водач е посредством скришен клиент, в взаимна интервенция на ДАИ и полицията”, разяснява Спас Атанасов от Браншовата камара на таксиметровите водачи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР