На свое заседание Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство

...
На свое заседание Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство
Коментари Харесай

Изключиха Кирил Добрев и Калоян Паргов от участие в Националния съвет на БСП

На свое съвещание Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия с болшинство от 17 " за " и 2 " въздържали се " реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат присъединяване в съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия и да гласоподават на днешното съвещание. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

В централата на партията се организира Национален съвет, с цел да разиска резултатите от парламентарните избори. Вотът изпрати левицата на пето място в Народното събрание.  

" Събрахме близо 90 подписа за оставката на Корнелия Нинова ". Това съобщи пред публицисти Калоян Паргов преди началото на Националния съвет на Българска социалистическа партия, оповестява БГНЕС. " Има възможност да надделее разсъдъкът ", сподели още той.

Паргов акцентира, че Националният съвет е призован, с цел да може като най-висш орган на партията да разиска " тази унизителна обстановка ", в която се намира левицата, а точно едноцифреният резултат, получен на изборите.

" Това значи, че една партия като " Възраждане ", която не ви позволява до конференции, единствено до преди няколко години беше 1%, а през днешния ден е към този момент и тя пред нас ", добави Паргов. Той добави, че не е обикновено за една стогодишна партия, която е била твърдо вляво, през днешния ден да бъде изместена от една център-либерална партия като " Продължаваме промяната " и от " Възраждане ".

На въпрос дали ще желае смяна в устава, Паргов отговори: " Доколкото разбирам и самата Нинова е поискала през вчерашния ден на бюро да има смяна в устава, единствено че зависи кой каква смяна желае и по какъв начин си я показва. "

Той изясни, че през днешния ден ще си играят с два дневни реда — този, който бюрото ще спусне и този, който Паргов и искащите оставката на Нинова си показват. Паргов е безапелационен, че Българска социалистическа партия в никакъв случай не е била лидерска партия, а партия на груповия дух, в която има общ брой от водачи, които групово спорейки и дискутирайки между тях вземат решение проблемите.

" Въпросът с оставката на Корнелия Нонова не стои на дневен ред ", съобщи Атанас Зафиров, който е член на Изпълнителното бюро на партията и ще бъде народен представител в 48-ото Народно събрание.

От Българска социалистическа партия остават безапелационни, че няма да договарят с ГЕРБ за бъдещо ръководство.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР