На свое пленарно заседание депутатите от руската Държавна дума приеха

...
На свое пленарно заседание депутатите от руската Държавна дума приеха
Коментари Харесай

Държавната дума осъди разстрела на руски военнопленници в Украйна

На свое пленарно съвещание депутатите от съветската Държавна дума одобриха изказване по отношение на разстрела на съветски военнопленници от украински националисти. В текста се приканват парламентите на страните по света да осъдят закононарушенията на режима в Киев.
Документът е импортиран за разглеждане в понеделник от комисиите по защита и интернационалните въпроси, заяви ТАСС. В него се споделя, че депутатите „ бяха възмутени от новината за следващото кърваво закононарушение, осъществено от киевския режим - разстрела на съветски военнослужещи, попаднали в плен ".
" Депутатите от Държавната дума приканват парламентите на страните по света да осъдят недвусмислено закононарушенията на киевския режим и да оказват помощ за изправянето пред съда на директните причинители на нечовешкото ликвидиране, както и на техните настойници ", се споделя в изказването.
Подчертава се, че умишленото ликвидиране на военнопленници " е жестоко нарушаване от страна на Украйна на интернационалното филантропично право, в това число Женевската спогодба за отнасяне на военнопленници от 1949 година, и на интернационалното право в региона на правата на индивида, в това число Конвенцията срещу изтезанията и други форми на грубо, нечовешко или унизително третиране или наказване от 1984 година ".
Резолюцията и изказванията на Думата ще бъдат предадени на президента на Русия, на съветското държавно управление и на Съвета на федерацията. Освен това документите ще бъдат изпратени на Междупарламентарния съюз, Парламентарната асамблея на Организацията на Договора за групова сигурност, Междупарламентарната асамблея на страните от Оперативно-наблюдателно дело, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, Парламентарната асамблея на ОССЕ и на парламентите на страните - членки на Организация на обединените нации.
„ Станалите обществено притежание фрагменти от садистичното кръвопролитие за следващ път потвърдиха нацисткия темперамент на управляващите в Киев, които отдавна предизвикват убийствата, изтезанията и издевателствата над цивилни жители и военнопленници ", показват депутатите от Думата. В тази връзка те оферират на груповия Запад " да откаже да поддържа неонацистката идеология и въплъщаването на нейните правила в дейностите на днешна Украйна, чиито водачи с провокациите си и ескалацията на насилието тласкат света към световна злополука ".
По-рано Следственият комитет на Русия откри наказателно дело по отношение на всеобщия разстрел на пленени съветски военнослужещи от украинските въоръжени сили. В петък пресслужбата на Следствения комитет заяви, че повода за делото е видеозапис, на който се вижда по какъв начин украински военнослужещи разстрелват минимум 11 невъоръжени съветски военнослужещи, хванати на територията на Луганската национална република.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР