На стилна церемония медалистките от Европейското първенство по борба получиха

...
На стилна церемония медалистките от Европейското първенство по борба получиха
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин: Едно е да стигнеш до златото, но много по-трудно е да го защитиш

На стилна гала медалистките от Европейското състезание по битка получиха финансови бонуси в централата на главните спонсори на женския народен тим - " АСЕТ банк " и " АСЕТ иншурънс " в София.

" Когато завоювах втората си купата си страстта бе неописуема - призна пред медиите Тайбе Юсеин, която преди седмица стана за повторно шампионка на континента в битката. - Защото едно е един път да стигнеш до златото, само че доста по-трудно е да го защитиш ".
 Тайбе: След битката с украинката към този момент знаех, че няма кой да ме спре
Тайбе: След битката с украинката към този момент знаех, че няма кой да ме спре

През предходната година тя завоюва европейско и международно злато

Оказа се, че Спортист №1 на България се е борила с контузия в ребрата, получена преди шампионата в Букурещ. " Нелепо се контузих на една подготовка, първите дни даже мъчно дишах - призна Тайбе. - Но на самото съревнование стопирах да мисля за болката. Само във втората среща с украинката, която ми беше и най-трудна, се получи удар тъкмо там. Но за благополучие и това съумях да преодолея. Сега съм доста по-добре ".

Тайбе Юсеин, както и трикратната европейска шампионка - 21-годишната Биляна Дудова и сребърните медалистки Миглена Селишка и Евелина Николова бяха премирани от " Асет Банк " за триумфите в Букурещ. Чековете им бяха връчени от Алексей Цветанов - основен изпълнителен шеф на " Интернешънъл Асет банк ", Румен Сираков - изпълнителен шеф на трезора, Милен Драгневски - изпълнителен шеф на застраховатено акционерно сдружение " Асет иншуърънс ", както и Цветелина Велкова - търговски шеф на " Бент ойл ". Шампионките пък се реваншираха като подариха рамкирана фотография с медалите си на Алексей Цветанов и Милен Драгневски.
 Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Европейското състезание по битка
Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Европейското състезание по битка

В румънската столица българските състезатели завоюваха 6 оценки

Церемонията почетоха почетният президент на БФ Борба Валентин Йорданов, както и актуалният началник на централата Христо Маринов. Сред гостите бяха още Тодор Ангелов, отговарящ за женските обединения във федерацията, членовете на управата Стефан Николов, легендата Александър Томов, международният първенец Рахмат Сукра.

" Благодаря за чудесните мигове, които ни предоставихте - сподели именитият Валентин Йорданов. - Още един път ме накарахте да се усещам горделив, че съм българин. Пожелавам ви на международното да се върнете с квоти и с повече медали от в този момент. А следващата година да постигнете своите върхове и на Олимпиадата ".
 Снимка 348227
Източник:

" Оттук-нататък ме чакат доста тренировки, надпревари, на които би трябвало да се потвърдя и да се върна в моята категория до 57 кг ", разгласи Биляна Дудова, която е неповторим случай в родната битка с 3 следващи европейски трофеи в 3 разнообразни категории. На шампионата в Румъния, едвам на 21 години, тя завоюва с общо 17:0 точки против 4-те си съпернички.

В началото на месец май тимът потегля за лагер в Япония. С водения от Петър Касабов отбор няма да пътува " сребърната " Евелина Николова, която е с разтегнати връзки на коляното и към месец ще се възвръща.
 Само няколко дни отмора за националите ни по битка, идващите лагери предстоят
Само няколко дни отмора за националите ни по битка, идващите лагери предстоят

На 3 май дамите потеглят за лагер в Япония

" Много се веселя, че има такива награди, тъй като това е самопризнание каква работа сме свършили в залата и на тепиха - разгласи старши треньорът Петър Касабов. - Благодаря на холдинга, че ни поддържа. Защото без нашите спомоществуватели, без Българската федерация по битка и Спортното министерство, тези триумфи не биха се случили. Постоянно ни обгрижват, основават ни успокоение и ние можем да мислим единствено и само за борбите за медалите в огромните шампионати ".
 Петър Касабов: Който се отпусне или разсее - отпада
Петър Касабов: Който се отпусне или разсее - отпада

" Всеки си печели мястото в тима, в случай че би трябвало и с преборвания "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР