На среща в областната управа в Пловдив представители на редица

...
На среща в областната управа в Пловдив представители на редица
Коментари Харесай

Протест пред областната управа заради отровната вода в Брестовица

На среща в регионалната администрация в Пловдив представители на редица институции и недоволни жители ще търсят решение на казуса със нечистата вода в село Брестовица. От съвсем година тя е негодна за пиянство поради доста високото наличие на манган.

Като хазаин и основател регионалният шеф Ангел Стоев е поканил в срещата да се включат протестиращи от Гражданското съдружие „ Живот за Брестовица “ и Инициативния комитет „ Кадиево “, а също управлението на „ ВиК “-Пловдив, представител на „ ВиК холдинг “ и кметът на Община „ Родопи “.

Срещата е планувана за 14 часа, а половин час по – рано, в 13,30 часа, членове на двете цивилен формирования провеждат митинг пред постройката на регионалната администрация. Недоволните поданици на Брестовица и Кадиево упорстват да бъде отстранено цялото управление на „ ВиК “-Пловдив и да му бъде потърсена правосъдна отговорност. 

Протестиращите упорстват и за оставките на управленията на РЗИ – Пловдив, Басейнова дирекция – Източнобеломорски регион и на основния проектант на Община „ Родопи “. Те изрично не са съгласни и с цената, която заплащат за водата. 

Исканията си засегнатите поданици са показали в писмо до регионалния шеф, съпроводено с подписка от над 1000 души. Те са безапелационни, че казусът със нечистата вода в Брестовица може да бъде решен единствено с цялостна замяна на водопроводната мрежа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР