На спешно свикано заседание на Съвета за сигурност на ООН

...
На спешно свикано заседание на Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Русия в ООН: За жертвите си е виновна Украйна и противовъздушната й отбрана

На незабавно свикано съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации множеството членове на Съвета, в това число Съединени американски щати, Франция и Англия, осъдиха огромните съветски въздушни удари по Украйна в петък.

При нападенията малко преди новогодишните празници починаха . Украинското управление приказва за всеобщ " гнет " против цивилното население.

Смъртни случаи имаше в Днипро, Харков, Запорожие, Одеса, Лвов и в столицата Киев. Само в столицата бяха убити минимум девет души.
 Зеленски: Русия нападна с съвсем всички въздушни оръжия от арсенала си
Зеленски: Русия нападна с съвсем всички въздушни оръжия от арсенала си

Украйна ще отговори на съветските удари, закани се Володимир Зеленски

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя обаче съобщи, че Москва е атакувала единствено военна инфраструктура и че в действителност украинските системи за противовъздушна защита са виновни за цивилните жертви , защото са ситуирани в жилищни региони.

" Истинският проблем е, че Украйна е разположила своите системи за противовъздушна защита в жилищни региони " - сподели Небензя и декларира, че " в случай че украинските системи за противовъздушна защита не бяха ситуирани на такива места, въобще е нямяло да има цивилни жертви ".

Според Небезня самото разполагане на Противовъздушна отбрана защита в жилищни региони е в нарушаване на интернационалното право .

Той се базира и на изявления в обществените мрежи, където самите украинци предизвестяват за това съгражданите си. Небезня също по този начин показва видеоклипове, отново в обществените мрежи , оповестени от украинци, които показвали съветски ракети и дронове, които удрят военна инфраструктура и оръжейни хранилища. А украинските ракети от ПВО-то излизали от курс и падали върху жилищни здания и цивилни обекти.
 Англия изпраща 200 ракети за Противовъздушна отбрана в Украйна
Англия изпраща 200 ракети за Противовъздушна отбрана в Украйна

Обединеното кралство е отделило общо 4,6 милиарда лири военна поддръжка за Украйна за две години.

" Нацисткият режим е подготвен да убива със западни оръжия и същите системи за противовъздушна защита освен жителите на Донбас, само че и личните си жители в жилищни здания и на мирни обекти. Ако Украйна не беше нарушила интернационалното право, нямаше да има жертви ", сподели той.

Небензя също предлага на членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да сравнят , с цел да се уверят, че повода за цивилните жертви е в нарушаване на интернационалното право.
 ISW: Русия тества слабостите в противовъздушната защита на Украйна
ISW: Русия тества слабостите в противовъздушната защита на Украйна

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР