На снимката: Румен РадевИзумително е, че на фона на енергийната

...
На снимката: Румен РадевИзумително е, че на фона на енергийната
Коментари Харесай

Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО

На фотографията: Румен Радев


„ Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа рецесия в цяла Европа, „ Демократична България “ бърза да тласне страната ни във войната още преди даже да е призован парламент. Ако със същата пристрастеност, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха и за правосъдната промяна, и за ползите на българските жители, в този момент публичната тежест на тази групировка щеше да бъде друга. За мен е мъчно за поверие, че управлението на коалиция, която претендира за либералност и морал в политиката, може да си служи с такива откровени неистини и операции “.

Това сподели президентът Румен Радев от Прага, където за втори ден взе участие в лидерската среща на Европейската политическа общественост.

Думите му идват в отговор на журналистически въпрос по отношение на поръчката на „ Демократична България “, че още в първия ден на 48-мото Народно заседание ще внесат план за решение за даване на военно-техническа помощ на Украйна. Повече за предлагането –

Както обаче елементарно може да се ревизира, даването на оръжие на Украйна по никакъв метод не вкарва страната ни във война. Повечето страни в Европа от дълго време помогнаха на Украйна с въоръжение и това не ги въвлече във война. Нека не забравяме още, че България беше една от първите страни, към които Русия спря газоподаването, без значение дали бяхме изпратили оръжие на украинците към оня миг, или не. 

„ С цялостна увереност не подписах декларацията за присъединение на Украйна в НАТО, тъй като това в този момент значи война НАТО-Русия “, сподели още Радев.

Няма да допуснем наказания, които повреждат енергетиката и стопанската система на България, уточни още той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР