На снимката: малката безпилотна космическа совалка на военновъздушните сили на

...
На снимката: малката безпилотна космическа совалка на военновъздушните сили на
Коментари Харесай

Малката космическа совалка на военновъздушните сили на САЩ се завърна успешно на Земята!

 Air force mini-shuttle lands

На фотографията: дребната безпилотна галактическа совалка на военновъздушните сили на Съединени американски щати се завърна сполучливо на Земята през днешния ден, на 16 юни. Photo credit: US Air Force

“Машината беше предопределена за задача с дълготрайност от 270 дни ”, заяви лейтенант-полковник Том МакИнтайър, програмен управител на програмата X-37B. “Ние знаехме обаче от полетните оценки на първата задача, че първият тестов космоплан можеше да остане в орбита още. Така че една от задачите ни беше да проверим какъв брой повече можеше да продължим продължителността на престоя в орбита ”.

Резултатът в действителност се оказа впечатляващ.

Миниатюрната галактическа совалка на военновъздушните сили е с размер една четвърт от този на пенсионираната галактическа совалка на НАСА. Тя разрешава на галактически специалисти да изпращат научни опити до орбита и да ги връщат назад на Земята безвредно за по-нататъшно изследване.

Космопланът на военно-въздушните сили на Съединени американски щати е в началото самодейност на НАСА, само че през 2004 година планът се поема от DARPA. След първото изстрелване през 2006 година, той е възхваляван, че е финален вик на технологиите, като да вземем за пример опцията за автоматизирано излизане от орбита, специфични плочки за предотвратяване от високите температури и високотемпературни съставни елементи и връзки.

По информация: от уеб страницата на военно-въздушните сили на Съединени американски щати

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР