на снимката: Генералният секретар на НАТО Йенс СтолтенбергВ сряда, 16

...
на снимката: Генералният секретар на НАТО Йенс СтолтенбергВ сряда, 16
Коментари Харесай

НАТО ще обсъди днес вчерашните ракети в Полша

на фотографията: Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг
В сряда, 16 ноември 2022 година, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще ръководи съвещание на Северноатлантическия съвет, на което ще бъде прегледана вчерашната детонация в Източна Полша, покрай границата с Украйна, предадоха от пресслужбата на Алианса. 

Малко евентуално е ракетата, която във вторник удари Полша и умъртви двама души, да е била изстреляна от територията на Русия, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пред кореспонденти в границите на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия.

„ Малко евентуално е по линия на траекторията тя да е била изстреляна от Русия, само че ще забележим “, сподели Байдън, откакто свика изключителна среща на международните водачи в границите на Г-20. В нея участваха Германия, Канада, Нидерландия, Испания, Италия, Франция, Обединеното кралство – всички членове на НАТО, както и Япония.

„ Ще разберем какво тъкмо се е случило “, сподели той.

Тъй като детайлностите останаха нищожни, формалните лица бяха внимателни в изказванията си поради високия залог. Руски удар на територията на НАТО може да провокира боен отговор от страна на Съединени американски щати и други членове на НАТО, написа „ Политико “. Има обаче доста повече схващане по отношение на напъните на Украйна да се отбрани от съветски офанзиви.

Късно във вторник външният министър на Полша съобщи, че ракета „ съветско произвеждане “ е паднала по границата на Полша с Украйна, което накара Варшава да увеличи военната си подготвеност и да се съветва със съдружниците си от НАТО.

Притесненията на Варшава може да бъдат изразени и на авансово плануваната за сряда виртуална среща на министрите на защитата от близо 50 страни, които са част от Контактната група по въпросите на защитата на Украйна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР