На снимката: Гълъб ДоневСлужебното правителство одобри 88 012 лева по

...
На снимката: Гълъб ДоневСлужебното правителство одобри 88 012 лева по
Коментари Харесай

Служебният кабинет дава 88 012 лева за Украйна, смята го за „силно политическо послание“

На фотографията: Гълъб Донев
Служебното държавно управление утвърди 88 012 лв. по линия на формалната помощ за развиване на България, които да бъдат предоставени като целева вноска към извънбюджетната Програма на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата ще отидат за поддръжка на Украйна и с тях ще бъде финансиран план „ Оценка на въздействието и създаване на тактика за възобновяване на околната среда “.

Финансирането ще бъде обезпечено от бюджета на Министерството на външните работи със средства, предопределени за развиване и филантропична помощ.

Насочването на непринуден принос към осъществяването на този план ще има добавена стойност за България в подтекста на близостта на Украйна и обстоятелството, че отрицателните последствия от войната в екологичната област неизбежно оказват въздействие върху положението на околната среда на страните в съседство.

Предоставянето на непринуден принос ще излъчи и „ мощно политическо обръщение за уговорката на страната ни към намиране на спокойно решение на спора в Украйна, като в същото време ще удостовери българската поддръжка към Украйна и интернационалните старания за справяне с отрицателните последствия от войната “, оповестяват още от пресслужбата на държавното управление.

Не е напълно ясно по кое време и дали служебното държавно управление ще излъчи и мощно политическо обръщение, предоставяйки оръжие на Украйна, както Народното събрание към този момент гласоподава и задължи Министерският съвет да направи.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР