На снимката: Джеф Безос, основателят на Блу Ориджин, обсъжда с

...
На снимката: Джеф Безос, основателят на Блу Ориджин, обсъжда с
Коментари Харесай

Блу Ориджин показа демонстратор на лунния си спускаем апарат

На фотографията: Джеф Безос, създателят на Блу Ориджин, разисква с Бил Нелсън, админа на НАСА, опциите на спускаемия уред. Photo credit: NASA

Вчера админът на НАСА Бил Нелсън посети индустриалното оборудване на Блу Ориджин в Хънтствил, където му беше показан демонстратор на товарния лунен модул “Марк 1 ”. Набива се на очи, че Блу Ориджин в действителност употребява думата “демонстратор ” вместо “макет ”.

Определено от Блу Ориджин са се постарали да създадат положително усещане – да вземем за пример показаната конструкция е покрита със златно фолио. Но какъв е действителният прогрес, евентуално единствено Безос знае. Щеше да е добре с изключение на златното фолио да забележим електронните системи и мотори “БЕ-7 ”. Тогава щяхме да сме по-малко сериозни и в действителност да приемем, че става въпрос за демонстратор, а не за макет.

Съобщава се, че “Марк 1 ” може да се вмъкне под 7-метровия обтекател на ракетата на Блу Ориджин “Ню Глен ” и да доставя потребни товари от 3 тона до всяка точка на Луната. Тук още веднъж би трябвало да се направи конкретизиране, че “Ню Глен ” към момента не е летяла, а Блу Ориджин не са достигнали до орбита нито един път.

“Марк 1 ” ще послужи за основа и на “Марк 2 ” – това към този момент е пилотираният модул, благодарение на който в края на десетилетието астронавти на НАСА ще кацат на лунната повърхнина.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР