На снимката: Десислава Трифонова / БТАСлед тричасов дебат парламентът създаде

...
На снимката: Десислава Трифонова / БТАСлед тричасов дебат парламентът създаде
Коментари Харесай

Парламентът създаде временна комисия, която да разследва меморандума с Gemcorp

На фотографията: Десислава Трифонова / Българска телеграфна агенция
След тричасов спор Народното събрание сътвори краткотрайна парламентарна комисия, която ще проверява аргументите за сключване и преустановяване на меморандума за 1 милиард $ вложения в енергетиката с компанията Gemcorp. Тя беше определена със 197 гласа „ за “, без „ срещу “ и „ въздържал се “.

Комисията се състои от 14 народни представители на паритетен принцип – по двама от всяка парламентарна група. Тя ще работи един месец и би трябвало да изготви отчет какви обстоятелства и условия е открила.

За ръководител на комисията беше определена Десислава Трифонова – някогашният началник на Българската организация за вложения, която стана печално известна с това, че за времето си отпред на организацията не съумя да притегли нито една задгранична инвестиция.

Колежката й Теменужка Петкова, която загуби пътната карта за развиването на газопреносната мрежа, която българското държавно управление подписа с „ Газпром “ пък беше определена за член.

От „ Продължаваме Промяната “ в комисията влизат Венко Сабрутев и Иво Атанасов – също като членове.

В състава на краткотрайния парламентарен орган са още Рамадан Аталай и Станислав Анастасов – Движение за права и свободи.

ПГ на „ Възраждане “ е показана от Искра Михайлова и Стоян Таслаков.

От „ Българска социалистическа партия за България “ членове са Драгомир Стойнев и Илиян Йончев.

„ Демократична България “ – Илина Мутафчиева и Димитър Найденов.

„ Български напредък “ – Георги Самандов и Гален Монев.

Припомняме, че съгласно ГЕРБ меморандумът с „ Джемкорп “ (Gemcorp) не е преустановен,

„ Далаверата за 1 милиард $ е потулена и това се потвърждава от документи “, съобщи Десислава Трифонова, която беше уволнена като началник на Българската организация по вложения в първите дни на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков като длъжностен министър на стопанската система. След това Трифонова влезе в депутатските листи на ГЕРБ и даже стана народен представител от партията.

В своя позиция „ Продължаваме промяната “ отхвърлиха:

„ Меморандумът с „ Джемкорп ” е преустановен от дълго време и тематиката е затворена, без безусловно никакви последици за страната. В същото време има същински значими за хората тематики, по които партиите в Народното събрание би трябвало да работят ”.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР