На снимката: Боряна ДимитроваВсички партии играят на Черен Петър“, като

...
На снимката: Боряна ДимитроваВсички партии играят на Черен Петър“, като
Коментари Харесай

Социологът Боряна Димитрова: Всички партии внимават Черния Петър да не остане у тях

На фотографията: Боряна Димитрова
Всички партии играят на „ Черен Петър “, като внимават да не остане в тях тази карта. Свидетели сме на една виртуозност в упражнението от някой различен да зависи какво ще се случи. Политическите сили практикуват тактика, която би трябвало да ги оневини за това, че не е основано държавно управление. Това заяви  Боряна Димитрова от „ Алфа Рисърч “.

Според нея вероятността за кабинет с третия мандат е оскъдна – към 10 %. Тя напомни, че още преди връчването на първия мандат всички мнения са били ориентирани към това, какво ще стане с третия.

„ Минимални са възможностите това Народно заседание да излъчи кабинет, което е за жал, тъй като в обстановка на толкоз невиждани рецесии България толкоз време да бъде без постоянно държавно управление, приказва за много сериозна рецесия на политическата система “, разяснява социологът пред БНР. По думите й без значение на коя партия ще бъде връчен третият мандат, възможностите за кабинет не биха били огромни.

Боряна Димитрова предвижда, че Румен Радев може да връчи последния мандат на Българска социалистическа партия или на „ Български напредък “. По думите й повода е, че те в най-малка степен биха основали проблеми пред политическата тактика и наличие на президента в политическата карта на страната.

Димитрова уточни, че всички партии към този момент съществено калкулират каква би била тактиката им за идните през есента локални избори, които са доста значими за тях.

„ Местните избори могат да са този ключ, който за стартира да пренарежда политическия пъзел, т.е измененията да дойдат не от национални избори, а от локалните “, счита тя.

Според нея предстоят предварителни избори в края на март или началото на април и има  доста огромна доза възможност и идващият парламент да има дребни шансове за държавно управление.

„ Много е евентуално да имаме още едни избори към или след локалните, които да са на база на вероятно преначертаната политическа карта на България “, разяснява Димитрова.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР