На снимката: Адв. Михаил ЕкимджиевБългарските дела в Страсбург са в

...
На снимката: Адв. Михаил ЕкимджиевБългарските дела в Страсбург са в
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Увеличават се делата срещу България в Европейския съд за конфискации и продължителни арести

На фотографията: Адв. Михаил ЕкимджиевБългарските каузи в Страсбург са в целия набор на Конвенцията за отбрана на правата на индивида – като се стартира от несъразмерна дълготрайност на задържането под стража и домашния арест и се стигне до някои нови нарушавания, които все по-често Европейският съд установи. Новата наклонност е за увеличение на делата по конфискационните закони, които бяха сътворени от адвокати на ГЕРБ под прикритието за битка с проведената престъпност и с политическа корупция, а години наред служеха за разпра с партийни съперници и с предприемачи, които не бяха изключително „ разговорчиви “.
Това съобщи в изявление за ДЕБАТИ юрист Михаил Екимджиев, който има дълготраен опит в региона на интернационалното право и от години води каузи в Европейския съд в Страсбург.

Големият недостатък в конфискационните закони е, че от време на време инспекцията се връща 15-20 година обратно, а в този интервал хората не са били задължени да пазят повече от 5 година документи и се постанова да потвърждават всички остарели приходи, в това число дарения от кръщенета, сватби и други, с цел да оправдаят приходите си, твърди още адв. Екимджиев.

Специално за ДЕБАТИ той разяснява какво е развиването на делото на Елена Йончева, която бе упрекната за пране на пари по отношение на КТБ. Българската прокуратура изиска имунитета й, само че Европейският парламент го отхвърли. Впоследствие тя  подаде тъжба против България в Европейския съд.

Цялото изявление четете на следващия ден на ДЕБАТИ.БГ…
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР