На щателна проверка ще бъде подложена МБАЛ „Христо Ботев” във

...
На щателна проверка ще бъде подложена МБАЛ „Христо Ботев” във
Коментари Харесай

Одитори влизат на щателна проверка във врачанската болница

На щателна инспекция ще бъде подложена МБАЛ „ Христо Ботев” във Враца. Очаква се до месец в лечебното заведение да влязат специалисти от Изпълнителна организация „ Медицински одит”. На прицел на проверяващите ще бъдат структурата, устройството и активността в лечебното заведение. Отделно от това специалистите ще нищят дали се съблюдават използваните медицински стандарти, както и качеството на диагностично-лечебния развой. Специалистите от здравната организация ще ревизират и дали се съблюдава стандартът за финансово ръководство на държавните лечебни заведения – търговски сдружения.
Припомняме, че единствено преди по-малко от месец органите на Агенцията за държавна финансова ревизия откриха нарушавания за интервала от 1 януари 2013 година - 30 септември 2017 година.
В резултат на инспекцията бяха формирани 9 акта за начет, като откритите отговорно породени вреди са в общ размер на 76 092,57 лева На изпълнителния шеф на лечебното заведение са дадени инструкции от проверяващите за предприемане на дейности по формираните актове.
При инспекцията са установени нарушавания по Закона за публичните поръчки и правилника за използването му. Най-често срещаните нарушавания са по отношение на позволено делене на публичните поръчки, смяна в изискванията на към този момент подписаните контракти, неспазване на нормативно откритите периоди и други В резултат на по този начин направените констатации по отношение на публичните поръчки са формирани 10 акта за определяне на административни нарушавания.
Съставени са и два акта за определяне на административни нарушавания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР