На шофьора, който е задържан за катастрофата от тази нощ

...
На шофьора, който е задържан за катастрофата от тази нощ
Коментари Харесай

Шофьорът, убил двама пешеходци, без кръвна проба

На водача, който е арестуван за злополуката от тази нощ в София, при която починаха двама пешеходци, не му е направена все още кръвна проба за алкохол и опиати. Това уточни контрольор Борислав Михайлов от „ Пътна полиция “ на брифинг за медиите.

По думите му проверяващите би трябвало да преценяват дали e належащо такава проба да бъде направена. Полевите проби за неразрешени вещества, направени на място на произшествието, са негативни.

На въпрос, когато има разминавания сред полевите проби и свидетелските показания, не би ли следвало да се направи кръвна проба, инсп. Михайлов съобщи: „ Ами, не! При състояние, че тестванията са негативни, не е належащо ”. И добави: „ Разследващите би трябвало да преценяват има ли потребност от кръвна проба ”.

Инспектор Михайлов изясни още, че няма данни все още, че водачът е преследван от полицията директно преди злополуката, осведоми Българска телеграфна агенция.

От „ Пътна полиция “ потвърдиха, че става дума за млад лидер, който има брошура от скоро. Инспектор Михайлов сподели също, че занапред ще се открива с каква скорост е карал лидерът.

Все още не е открита самоличността на починалото момиче, съобщи той.

" Шофьорът не беше съответен. Видях човек в нетрезво положение, залиташе и не можеше да асимилира какво се случва. " Това твърди пред Нова тв свидетел на тежката злополука в София, при която починаха двама младежи.

„ В огледалото гледах, че кола се движи с невероятна скорост и доближава. Дръпнах се в дясната лента, с цел да може той да мине. Не стана - удари ме и ме отмести. После блъсна такси, продължи да се движи и удари още две коли. Момичето минаваше на зелен светофар, а водачът на чисто алено. Блъсна я буквално. Имаше трима паднали на земята - двама от тях станаха, а един - не. За момчето разбрах, че е умряло ”, добави той.

Сигналът за злополуката е подаден към 00:15 часа тази нощ. Тя се е случила в региона на бул. „ Сливница " и ул. „ Русе “. Загинали са момче на 23 години и момиче на забележима възраст 19 години. Те са пресичали на пешеходна пътека от ляво на дясно. Малко по-късно автомобилът се е блъснал в железен дирек вдясно, по посока на придвижването.

Шофьорът на колата е арестуван. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР