На седем души ще бъдат повдигнати обвинения във връзка с

...
На седем души ще бъдат повдигнати обвинения във връзка с
Коментари Харесай

На седем души ще бъдат повдигнати обвинения за незаконен реекспорт на скъпоструващи лекарства

На седем души ще бъдат повдигнати обвинявания по отношение на акцията за противозаконен реекспорт на скъпоструващи медикаменти. От известие на Специализираната прокуратурата излиза наяве, че е почнало предявяването на обвиняванията на привлечените към наказателна отговорност лица, а информация за следствието ще бъде дадена във вторник, съобщи БНР.

Миналата събота след изключителна среща при премиера Бойко Борисов, от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се похвалиха, че са разрушили проведена незаконна група за експорт на животоспасяващи медикаменти за деца и онкоболни за стотици милиони левове. Групата е била следена от половин година. Действала е на територията на София, Шумен, Сливница и Пловдив, споделиха проверяващите.

Беше обявено, че седем души са арестувани за 24 часа. Дали това са същите лица, на които към този момент се повдигат обвинявания, ще стане ясно на следващия ден. Според неофициална информация, измежду тях няма лекари. Има фармацевт, който е от арабски генезис, и търговци. Тъй като паралелният експорт на медикаменти не е закононарушение, чака се те да бъдат упрекнати за данъчни и документни закононарушения и за пране на пари.

На конференцията, с изключение на ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, ще участват и основният секретар на Изпълнителна организация по медикаментите Светлин Спиров и проф. Златица Петрова - началник на Изпълнителната организация за медицински одит, оповестяват от спецпрокуратурата.

" От третото държавно управление на господин Борисов вземат участие разнообразни органи, от разнообразни министерства. Това, което вършим, досега не е правено. Много добра организация, доста положително взаимоотношение ", сподели предходната седмица ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР