Красимир Каракачанов, ФейсбукБългария се обезлюдява и застарява. Без политика от

...
Красимир Каракачанов, ФейсбукБългария се обезлюдява и застарява. Без политика от
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: ВМРО ще насърчи образованата раждаемост и отговорното родителство

Красимир Каракачанов, Facebook

България се обезлюдява и застарява. Без политика от страна на Народното събрание, държавното управление и общините демографският колапс не може да бъде избегнат. Нужни са решения и политическа воля за подкрепяне на младите фамилии. Припомням част от ограниченията, които Вътрешна македонска революционна организация създава и предлага да се трансфорат в поредна държавна политика.

В Европа имаме задоволително добър образец - този на Орбан и Унгария, по какъв начин да стартираме да водим политика на стимулиране на образованата раждаемост и виновното родителство. Необходимо е да заимстваме точно от Орбан ограниченията, които биха проработили и в България.

Жилищният въпрос - страната да дава дълготрайни ипотечни заеми за закупуване на първо жилище на млади фамилии против ниска рента, с гратисен интервал сред 5-10 години, а тези покупко-продажби да са освободени от Данък добавена стойност.

Образование - нарастване в пъти на стипендиите на учениците за триумф и отлични постижения; целеви стипендии за надарени възпитаници в размер най-малко на две минимални работни заплати месечно.

Социална политика - държавната еднократна помощ за раждане на дете да бъде увеличена от 300 лева на 10 000 лева за майките, които употребяват отпуск и получават обезщетение за бременност и развъждане на дете.
Обезщетението за развъждане на дете (втора година) да се равнява най-малко на две минимални работни заплати, а не както е в този момент - 780 лева

 

Всяка майка, която получава обезщетение за бременност, раждане и развъждане на дете до двегодишна възраст, да получава безвъзмездна карта за градския превоз за времето, в което отглежда детето.

Здравни ограничения - Задължителен прелиминарен скрининг за бременните жени; Разширяване на обсега на феталната морфология.

Феталната морфология е високоспециализирано ултразвуково проучване на всички съществени органи и системи на плода. То дава информация за феталното развиване и протичането на бременността според от гестационния интервал.

Целта на феталната морфология е да се оцени анатомията на плода и да се изключат или открият аномалии, които се демонстрират в по-късните месеци от бременността. По време на проучването се прави оценка на размерите и растежа на плода, пъпната шнур и околоплодните води, плацентата, шийката на матката, кръвотока в другите съдове на фетуса.

Резултатите от проучването са подготвени незабавно след завършването на прегледа. В случай на разкриване на присъщ проблем на плода се разискват констатациите и вероятните способи за лекуване.

Изследването фетална морфология е извънредно значимо за бебето и е целесъобразно да се направи три пъти по време на бременността – 11-13-та гестационна седмица; 18-23-та гестационна седмица; 28-32-ра гестационна седмица.

Всяка родилка ще е длъжна да я извърши три пъти по време на бременността – 11-13-та гестационна седмица; 18-23-та гестационна седмица; 28-32-ра гестационна седмица - същото да е обвързано с компенсацията за майчинство.

Целта е да се раждат по-здрави деца и по този начин да се облекчи здравната система. Феталната морфология да се покрива на 100% от бюджета на НЗОК. При установена високорискова бременност НЗОК да покрива последващите проучвания и лекуване на 100%.

Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване ще показа в идващите седмици повсеместен пакет от ограничения, включващ опазване на здравето, обучение, обществена и жилищна политика, децентрализация на общините като част от програмата за подкрепяне на младите фамилии.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР