На сайта на чешкото правителство беше публикувана официална информация от

...
На сайта на чешкото правителство беше публикувана официална информация от
Коментари Харесай

Бабиш с извънредна информация за сделката между ЧЕЗ и „Инерком”

На уеб страницата на чешкото държавно управление беше оповестена публична информация от името на премиера Андрей Бабиш, който изяснява позицията на страната във връзка с договорката за ЧЕЗ, написа БГНЕС.

 
„ Българският министър-председател Бойко Борисов се обърна към мен за изясняване на позициите ни във връзка с продажбата на българските активи на ЧЕЗ Груп ”, се споделя в известието.
 
„ По време на нашия диалог, повторих, че заради подозренията, които се появиха във връзка с процеса на продажбата - на „ Инерком ”, аз бях помолен да ги разсея. Получих уверения от Борда на шефовете на ЧЕЗ, че са взети всички ограничения според закона, както във връзка с „ Инерком ”, по този начин и във връзка с източниците на финансиране, и, че не са налице основателни аргументи, заради които договорката да не бъде подписана. Надзорният съвет на ЧЕЗ неведнъж е уверяван в същото от Борда на шефовете на ЧЕЗ.
 
Премиерът Борисов изрази угриженост за бъдещето на забележителна част от електропреносната мрежа в България и призна, че информацията, с която разполага, в това число информацията, появила се и в българските и чешките медии, единствено е засилила подозренията му по отношение на надеждността на новия притежател.

Българският министър председател също беше заинтересуван като цяло от опцията българската страна да придобие ЧЕЗ вместо „ Инерком ”. По този въпрос го насочих към управлението на компанията и подчертах обстоятелството, че договорите с „ Инерком ” към този момент са завършени ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР