На съвместна конференция на президентите на КНСБ и КТ Подкрепа“

...
На съвместна конференция на президентите на КНСБ и КТ Подкрепа“
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Нагласата за протестни действия рязко се повишава

На взаимна конференция на президентите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ бяха показани данните за общественото напрежение в страната и готовността за протестни дейности.

Пламен Димитров, президент на КНСБ съобщи, че настройката за протестни дейности внезапно се покачва. „ Няма да се въздържаме и не можем да се въздържаме от такива дейности “, това уточни той.

Димитров посочи, че чиновниците в градският превоз в София, пощите, ВиК бранша желаят нарастване на заплатите.

Други браншове декларират подготвеност за митинги и измежду тях е междинното образованието, добави Димитров. „ Няма вероятност да се извърши нарастване на заплатите на учителите и непедагогическия личен състав “, уточни той, представен от Нова тв.

Димитров съобщи, че координират общите дейности сред обособените сектори. Той посочи, че хората се вълнуват не от избори, а от това по какъв метод заплатите им ще бъдат увеличени.

Президентът на КНСБ сподели, че главното заложено искане е следното: „ 15% нарастване на заплатите като миниум. Там където не е имало нарастване на заплатите през предходната година настояванията за нарастване са по-високи. Например: пощите с 25%, градският превоз в София с 30%. Това е миниумът, който визира и частния бранш и бюджетните системи. “

Димитров уточни, че в първия ден на Народно събрание би трябвало да бъде импортиран бюджета на служебния кабинет.

Минималната работна заплата би трябвало по-бързо да се доближава към решението на Народно събрание, счита той. По негови думи е належащо МРЗ да бъде 850 лева от първи юни. „ От 1 януари да се предложи законовия текст, в който да бъде записано като най-малко по отношение на предходните 12 месеца на междинната работна заплата “, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР