На съвместен брифинг с Бойко Борисов израелският премиер Бенямин Нетаняху

...
На съвместен брифинг с Бойко Борисов израелският премиер Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Израелският премиер се надява България да открие посолство в Ерусалим

На взаимен брифинг с Бойко Борисов израелският министър председател Бенямин Нетаняху изрази вяра, че откриването на почетно консулство на България в Ерусалим ще бъде първа крачка към разкриване на българско посолство в Ерусалим.
 Борисов се похвали в Израел, че България сполучливо стопира терористите по пътя им към Европа
Коментарът му е във връзка известието на българския министър-председател Борисов, че страната ни ще открие генерално почетно консулство в Ерусалим.

„ Всеки ден има най-малко 5 самолета с туристи за България и по този начин както поех ангажимент, от януари ще проработи генерално почетно консулство на България в Ерусалим, което беше признато с решение на Министерския съвет през месец юни “, разгласи Борисов.

По думите на българския министър председател доверието, което има с Бенямин Нетаняху, е от извънредно значение, тъй като Израел играе основна роля в развързване на комплицирания възел в Близкия Изток.

В своето изявление Борисов съобщи, че е съумял да се види с доста другари в Израел и че би трябвало да се положат доста старания, с цел да се преборим за мозъка на хората, за това, което мислят:

„ Чрез интернет има доста повече благоприятни условия, няма граници. Технологиите напреднаха, а в това време виждате, че с едно хвърчило или дрон могат да се създадат доста и ужасни пакости “, добави още Борисов.

„ Това, което вършим дружно, е да насърчим едно проспериращо бъдеще, а не минало на принуждение. Надявам се да се фокусираме върху тематиката по какъв начин да се борим против злото “, сподели Бенямин Нетаняху.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази подготвеност до края на годината да се организира смесеното междуправителствено съвещание и насочи покана към министър-председателя на Държавата Израел да посети България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР