На ротационен принцип започна вторият учебен срок за учениците в

...
На ротационен принцип започна вторият учебен срок за учениците в
Коментари Харесай

Започна вторият учебен срок за учениците

На ротационен принцип стартира вторият образователен период за учениците в цялата страна, като се изключи четири области, където образователният развой е напълно присъствен. Около 1500 възпитаници са дали позитивна проба за КОВИД-19 преди завръщането им в клас, като спада броят и на карантинираните учители.

Най-малките възпитаници от 1-ви до 4-и клас прекрачиха прага на класните стаи, а всички без зелен документ се подлагат на наложително тестване с щадящи проби преди началото на занятията. В столицата, с изключение на най-малките, в учебно заведение ще бъдат и учениците от 8-и, 9-и и 11-и клас. Съответно учащите се в 7-и, 10-и 12-и клас ще имат онлайн занятия.

След изключителната междусрочна почивка, 119-о учебно заведение в столицата отваря порти за учениците със съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Броят на децата и учителите с позитивни проби е относително дребен, а съгласно наблюденията на шефа – Диян Стаматов, присъствената форма на образование си остава по-ефективна и потребна за учащите.

Докога ще продължи образованието на ротационен принцип в София и по какъв начин ще учат учениците и в останалите области в страната, зависи от епидемиологичната конюнктура и решението на РЗИ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР