На рождения си ден всеки човек си прави равносметка. Дори

...
На рождения си ден всеки човек си прави равносметка. Дори
Коментари Харесай

За ЧРД: Тост за развенчаните лъжи вдига Пеевски

На рождения си ден всеки човек си прави равносметка. Дори и най-черният съгласно моралния кодекс на умните, красивите, свестните, съзнателните и почтените. 

Днес пада лист от календара на рожденика Делян Пеевски, по този начин, както цяла година падаха развенчаните неистини на враговете му, чиято цел бе общественото му дискредитиране.

Десетина фейка станаха на пух и прахуляк:

Месец след " Магнитски " умнокрасивите ликуваха: Пеевски напуща България, скрива се в Дубай и в никакъв случай повече няма да се върне. Е, той освен остана, само че се кандидатира за народен представител. Спечели изборите в два региона и седна на първия ред в Народното събрание, с цел да кове закони и то антикорупционни.

Още в предизборната акция Христо Иванов реши да покаже мускули и върза бас " нито глас за Пеевски " във Велико Търново. Хората не го желали. За смут на Иванов обаче болярите избраха врага му, а него го изхвърлиха от старопрестолния град. Че благоевградчани си държат на Пеевски  се разбра няколко месеца по-късно, когато с овации го посрещнаха пред постройката на Народното събрание.



С влизането на Делян Пеевски в Народното събрание умнокрасивите го посрещнаха с викове: Той  е в черните описи, няма по какъв начин да получава заплата от Народно събрание, активите му  са блокирани. Не след дълго обаче съдът се произнесе, че описите са противозаконни. А терзанията по какъв начин получава парите си като народен представител се оказаха изцяло непотребни, тъй като се разбра, че Пеевски даже не взема заплата. Дарява я на манастир.

Така пристигна ред на идната опорка - че Пеевски е обвързван с аферата " Златни паспорти ". Той обаче освен вкара законодателна самодейност за секване на порочната процедура, само че и предложи всеки един случай да бъде тестван от прокуратурата. Нещо повече - Движение за права и свободи внесе и законопроект за цялостна анулация на златни визи. Властта отхвърли и по този начин призна кой в действителност стои зад аферата.

Войната в Украйна даде мотив на градската десница да пусне остарялата плоча: зад Пеевски стоят съветски ползи. Накрая се разбра, че тя е изцяло изтъркана, тъй като съветските ползи изскочиха от  обичаната на кабинета " Джемкорп ", а евроатлантическата позиция на България бе предпазена от Движение за права и свободи. Без тях декларация в поддръжка на Украйна нямаше да има.

Следващата ария също бе остарял градски шлагер - Европа не желае Движение за права и свободи поради Пеевски. Кирил Петков проглуши ушите на всички по какъв начин той ще бъде демократичната партия в България, а Движение за права и свободи остава в историята на европейския демократизъм. Но какво се случи? В рамките на 10 дни Илхан Кючюк стана водач на европейските либерали, а Хамид Хамид - зам.-председател на международните, чийто конгрес за първи път се състоя в София при семейството на Движение за права и свободи.

Последва директна опасност от Кирил Петков към Пеевски и цялото Движение за права и свободи с думите " До три седмици ще ви оправя ". Петков даже употребява внушението, че това е телеграма от Държавния департамент на Съединени американски щати. Трите седмици минаха, само че вместо да се стоварят нови наказания върху Пеевски, сполучлив избор на съмнение се стовари върху кабинета и го катурна.

Но от кое място потеглиха лъжите? Атаката стартира с обвиняванията на Кирил Петков за огромни заеми на Пеевски от ББР. Преди дни първо изпълнителният шеф на банката Цанко Арабаджиев, а по-късно и шефът на надзора Валентин Михов обществено обявиха, че Пеевски няма нито лев заем от ББР.

А до момента в който вървяха смутените самопризнания от банковите шефове, нов мразовит душ поля кръга “Капитал ” с оневиняването на Пеевски по делото  " Рико ", което медийната машина развяваше повече от година като чучело.

Една от перманентните мантри на Прокопиев -   " неприятните медии на Пеевски ", рухна изцяло и се върна като бумеранг върху неговата глава. Поредица от европейски издания осветиха медийния император Иво Прокопиев като сляпото леке на българската публицистика.

Днес Делян Пеевски има мотив да чества.  Но до момента в който подвига наздравици за преходността на фалша, лицемерието и лъжата, за душманите  му остава само горчивата наслойка на истината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР