На родилката, чието бебе бе открито мъртво днес по обяд

...
На родилката, чието бебе бе открито мъртво днес по обяд
Коментари Харесай

Мургавата многодетна майка, чието бебе беше открито мъртво, е с мярка задържане под стража

На родилката, чието бебе бе намерено мъртво през днешния ден по обяд на брега на река Арда в Кърджали, е наложена полицейска мярка " задържане под стража " за период от 24 часа, сподели представителят на полицията в Кърджали Нина Стефанова. Заради здравословното й положение, тя е с полицейска защита в кърджалийската болница.

Случаят се следи от Районна прокуратура - Кърджали. Образуваното досъдебно произвеждане за ликвидиране, осъществено от майка върху рожба във време на раждането или незабавно след него, което се санкционира с отнемане от независимост до три години, показват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

До момента е открито, че на 18 декември край река Арда в Кърджали 27-годишна жена е родила дете. Предполага се, че това се е случило в региона на Пасарелка. Към 16 часа положението й се влошило и родилката потърсила здравна помощ в МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски ". Там обяснила къде е родила. На място е била изпратена дежурната оперативно-следствена група, иззела биологичен материал от региона. Тази заран, в хода на следствието, е била източена водата от така наречен Водно огледало, при което е открит и трупът на новороденото. От полицията прецизираха, че новороденото е момче и е следващо раждане за многодетната майка.

Тепърва ще се откриват часа на раждането, дали детето е било живородено и жизнеспособно, механизма и повода за настъпване на гибелта и други, показват от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР