На редовно заседание на депутатите от парламентарната група на „Обединени

...
На редовно заседание на депутатите от парламентарната група на „Обединени
Коментари Харесай

ВМРО и НФСБ даряват пари за паметници

На постоянно съвещание на депутатите от парламентарната група на „ Обединени патриоти “ бе взето решение Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ да дарят от партийната си дотация по 10 хиляди лв. за два паметника.

Единият монумент, който подкрепят патриотите, е този на 9-а пехотна Плевенска дивизия. Министърът на защитата Красимир Каракачанов е патрон на самодейността за построяването на мемориала, а Министерството на защитата интензивно взе участие в обезпечаването на финансови и материални средства за разработване на скулптурните композиции. С акта на подаяние от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ откликват на апела, който бе насочен преди дни при представянето на макета на паметника в Народното събрание. Събраните финансови средства са задоволителни за направата на главната статуя, а с дарението от Обединени патриоти ще се помогне за довеждане докрай на мемориала и разработване на останалите четири скулптурни войнишки фигури.

Другият монумент, който е обект на подаяние от страна на патриотите, е на Васил Левски в Русе. Изграждането му е отколешна самодейност на Вътрешна македонска революционна организация в града и на русенския народен представител Искрен Веселинов, който е член на Инициативния комитет за монумент на Апостола на свободата в дунавския град. Русе е един от дребното огромни градове в страната, в които няма монумент на Васил Левски. Има единствено бюст в двора на едноименно учебно заведение.

Паметникът на Апостола ще се издига в Парка на възрожденците в Русе, като се чака откриването му да е на 19 февруари 2020 година.

С това подаяние събирането на средства за монумент на Левски в Русе е на финалната права. Цялата акция на набиране на пари за реализацията му протече с редица благотворителни начинания, проведени благодарение на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР