На редовния си месечен брифинг министър Валентин Радев Валентин Иванов

...
На редовния си месечен брифинг министър Валентин Радев Валентин Иванов
Коментари Харесай

Валентин Радев: Най-големият ни капитал са нашите служители

На постоянния си месечен брифинг министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила оповести систематизираните резултати от активността на Министерство на вътрешните работи през 2017 година, както и заложените цели за актуалната година.

В брифинга участваха заместник-министрите Красимир Ципов, Стефан Балабанов и Милко Бернер, както и основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Младен Маринов. Министърът разяснява някои от главните посоки на активност и акцентира, че напъните на политическото и професионално управление са ориентирани към реализиране на още по-голяма разкриваемост на закононарушенията, към интензивно противопоставяне както на проведената, по този начин и на стандартната престъпност. Радев означи очевидния и за европейските сътрудници резултат от ефикасните дейности по запазване на границата ни, оценката на тютюнопроизводителите за резултатите, реализирани в противопоставяне на контрабандата на акцизни артикули, забележимия резултат от работата на ГДБОП, изключително в региона на киберпрестъпността. Очевидни са и триумфите на проверяващите служители на реда. Вътрешният министър не скри терзанието си от контури индикатор за намаляване на възрастовата категория на причинители на закононарушения. В този смисъл той напомни осъщественото от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, дружно с Министерството на образованието и Социалните служби по места, с цел да могат 11 000 деца да се завърнат в образователните заведения.

В частта - запазване на публичния ред и стандартна престъпност вътрешният министър означи, че в системата през миналата година са назначени 1000 нови чиновници, огромна част от които ще работят към мобилните екипи, покриващи дребните обитаеми места в областите на страната. Стремежът е да се обезпечи полицейско наличие там, където е разпознат проблем, както и да се даде опция на хората по-лесно да подават сигнали за нередности и осъществени закононарушения. Министър Радев посочи, че ще продължи и въведената добра процедура за наблюдаване на взаимни екипи по време на летния сезон в курортите.

Той се спря и на един от водещите цели за управлението - ефикасното противопоставяне на така наречен телефонни измами. В ГДНП бе самостоятелен бранш с това направление, чиято задача е извеждането и анализирането на главните трендове в този тип характерни закононарушения, както и установяването на причинителите. Резултатите досега, въпреки и постепенно, са позитивни. Същевременно с това не престават и превантивните дейности, както от министерството, по този начин и от регионалните дирекции по места. Зам.-министър Балабанов добави, че единствено преди дни, по самодейност на управлението на ведомството бе извършен диалог с електропреносните сдружения, на който бе разискван план в платежните документи да бъде включен къс сигнален текст към потребителите, изписан с червени букви.

По отношение на подхванатите стъпки за понижаване на административните тежести за жителите, зам.-министър Ципов означи, че в тази тенденция са направените промени в нормативната уредба, касаещи облекчение на процеса по регистрация на закупените коли, както и по преустановяване и възобновяване на регистрацията на коли с открити механически проблеми.

Пътната сигурност е във фокуса на вниманието на институцията. Данните сочат, че се работи в вярната посока, подхващат се всички ограничения, в това число и нормативни, с цел да се реализира дълготраен резултат. В общата цел са включени и редица министерства и неправителствени организации, огромна помощ в тази посока оказват и медиите.

В рамките на показания разбор зам.-министър Бернер напомни, че разполагаме със 160 млн.евро от Европейски Съюз по линия на тъй наречените незабавни ограничения по разнообразни фондове. Министерство на вътрешните работи поставя старания за създаването и осъществяването на планове, свързани с възстановяване на техническото съоръжение и компютърните системи, както и за надграждане на интегрираната система за наблюдаване и защита на държавната ни граница. Той увери, че над 50% от средствата към този момент са контрактувани, а наклонността е до септември 90% да бъдат усвоени. Бернер означи, че работата по тези планове е комплицирана и характерна, част от компликациите идват и от следващи обжалвания на компании, които не са спечелили съответното осъществяване на плана. Той увери, че управлението на Министерство на вътрешните работи има подготвеност за в допълнение предоговаряне на периодите с Европейски Съюз за цялостното асимилиране на отпуснатите средства.

В частта на осъщественото в областта на обществената политика на министерството, министър Радев изрази удовлетворение от постигнатото и акцентира, че управлението на ведомството прави всичко належащо, с цел да реализира задачата за годишно нарастване на заплатите на чиновниците. Той подчертава и върху построяването на качествени експерти – цел, която изисква повишението на потенциала на Академията на Министерство на вътрешните работи. Подготовката на фрагментите, както и мотивацията на чиновниците да работят във ведомството са едни от главните цели, заложени през актуалната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР