На редовна сесия на Общински съвет – Казанлък в края

...
На редовна сесия на Общински съвет – Казанлък в края
Коментари Харесай

В Казанлък гласуваха Годишния финансов отчет на Фондация „Чудомир“

На постоянна сесия на Общински съвет – Казанлък в края на месец февруари 2022 година общинските съветници гласоподаваха Годишния финансов доклад на Фондация „ Чудомир “, доклад за активността на фондацията и план за бюджет за 2022 година От показаните отчети от ръководителя на Управителния съвет на фондацията Борис Кърчев излиза наяве, че последните две години са били сложни за активността им поради пандемията.

„ През 2021г., заради продължаващата пандемия и невъзможността Чудомирови празници 2020 да бъдат осъществени, фондация „ Чудомир “ извънредно спестовно е възнамерявала разноските по организацията и провеждането на празниците! “, споделя Борис Кърчев. Въпреки това, заради нужното софтуерно време, всички плакати и рекламни материали за плануваните събития по идните празници 2021 са били поръчани и отпечатани. За голямо страдание на всички, за втора поредна година празниците бяха анулирани!

Подготвени за сходно стичане на събитията, Фондация " Чудомир " и Литературно-художествен музей " Чудомир " осъществиха няколко от най-важните събития в интерактивна среда. Проведена беше годишната научна конференция " Нашенци - век по-късно, все по този начин живи! ", по случай 131 години от рождението на Димитър Чорбаджийски и 126 години от рождението на Мара Чорбаджийска, след нея уредниците финансират издаването на сборника с научните изявления от конференцията. Отличен беше и 52-рия притежател на премията за КЪС ХУМОРИСТИЧЕН РАЗКАЗ, проведен взаимно с вестник " Стършел ". 

Отново през миналата 2021г. Фондация „ Чудомир ” осъществя първи съвместен проект с Общински спектакъл „ Любомир Кабакчиев ”. Финансово подсилен, като разноски за възнаграждения, за постановъчен екип, на 100 % от Сесията за Социално ангажирани изкуства на Национален Фонд „ Култура 2020 “ към Министерство на културата, в размер на 20000 лв.. Ново начало в креативната работа на Театъра бележи и привличането на деца от малцинствата на ромската общественост, които вземат участие наедно с професионалните артисти в постановката. „ Процес, който ще се развива и обогатява. “, разяснява ръководителят на Управителният съвет. „ Благодарение на Община Казанлък и от лични доходи от продажба на книги успяхме да покрием разноските на Фондацията за 2021г. “, заключи той.

„ В настоящия план за бюджет сме присъединили всички обичайни мероприятия от програмата на празниците, като се надяваме те да се проведат в спокойна и креативна конюнктура, и още веднъж да зарадваме жителите на Казанлък с обичаните им събития. “, добавя Борис Кърчев. „ Въпреки, че тази година сме възнамерявали бюджет съвсем на половина от предходни, когато не е имало ограничавания, всички събития още веднъж са включени в календара на празниците. “, заяви ръководителят на Управителния съвет на фондацията. Предвидени са разноски за театрални постановки, концерти, матинета, креативен работилници, детски състезания, изложения и показване на книги, финансиране издаване на книги, както и разноски за активността на фондацията.

Борис Кърчев от Фондация „ Чудомир “ изрази вяра, че всички жители и посетители на община Казанлък ще намерят своите събития в календара и програмата на " Чудомирови празници 2022 ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР