На равнище ЕС няма решение за изпращане на войски в

...
На равнище ЕС няма решение за изпращане на войски в
Коментари Харесай

EК: Няма решение в ЕС за изпращане на войски в Украйна

На ниво Европейски Съюз няма решение за изпращане на войски в Украйна, в това число пехота. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия, представен от кореспондента на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков. В комисията беше дадена конференция в отговор на въпрос, обвързван със снощните изказвания на френския президент Еманюел Макрон.

Говорителят приветства оповестената от френския президент коалиция за доставка на ракети с огромен обхват и уточни, че Украйна има потребност от такова оръжие. „ Доставки на оръжие от страни отвън Европейски Съюз се разисква, европейските страни вземат решение дали общият бюджет може да покрива сходни разноски ”, добавя представителят.

Той споделя още: „ Видовете военна поддръжка за Украйна са суверенно решение на страните от Европейски Съюз. Съюзът одобри решение да поддържа страната с всичко належащо, с цел да завоюва тя войната, в която се отбранява против съветското нахлуване. Държавите от Европейски Съюз потвърдиха това решение неведнъж. Само част от оказваната помощ минава през нивото на Европейски Съюз. Оказваната двустранна помощ се преценя от страните в Европейски Съюз, тяхна е оценката с какво най-добре могат да поддържат Украйна ”, заключи представителят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР