На проведената ежегодна конференция Sellers’ Day на eMAG бяха представени

...
На проведената ежегодна конференция Sellers’ Day на eMAG бяха представени
Коментари Харесай

Разван Бланита, директор eMAG Marketplace България: Помагаме на българските предприемачи да реализират пълния си потенциал

На извършената годишна конференция Sellers’ Day на eMAG бяха показани резултатите и бъдещите проекти за развиването на една от огромните общности на онлайн бизнесмени у нас.

- Г-н Бланита, след 7 години в България какви са достиженията на eMAG Marketplace у нас?

- България беше първата страна след Румъния, в която стартира да работи eMAG Marketplace и резултатите потвърждават, че това решение е било вярно. Към днешна дата екосистемата на eMAG Marketplace в България наброява над 5000 търговци от най-различни промишлености, които оферират над 2 милиона дейни продукта и носят добавена стойност по цялата икономическа верига. Само за последната година трафикът на българския eMAG Marketplace е повишен с 14%, а 29% от търговците са нараснали повече от двойно приходите си през платформата.

- Как стимулирате развиването на eMAG Marketplace?

- С непрекъснати вложения в нововъведения, логистика, инфраструктура, екипи, със специфични стратегии и непрестанно прибавяне на нови благоприятни условия и функционалности на платформата. Пример е по какъв начин през последната година създадохме опция за търговците да интегрират функционалността eMAG eCREDIT, която разрешава да дават на клиентите си опция да купуват артикули на комфортни за тях вноски, без да е необходим директен контакт с банка и единствено въз основа на онлайн утвърждение. По този метод те могат да отговорят на условията на потребителите, които търсят гъвкави способи за заплащане, а и да осъществят продажби на по-скъпи артикули, които да бъдат изплащани на вноски.

За компанията е значим фокус и подпомагането на дребните и междинни локални бизнесмени. Ето за какво стартирахме програмата „ От България ”, посредством която локални производители, занаятчии и Неправителствени организации, отговарящи на избрани критерии, получават специфични условия и опция да употребяват съвременен канал за продажби, предлагащ нахлуване на пазар с над един милион евентуални клиенти на онлайн платформата. Това е и инвестиция в стопанската система – поддръжката ни за дребните производители и занаятчийските обичаи основава нараснало търсене и нови работни места, като за локалните общности резултатът на програмата ще бъде дългогодишен и резистентен.

- А какво следва за българския eMAG Marketplace?

- Бъдещите проекти включват разширение с нови продуктови категории и разширение на интегрираните куриери със специфичен интерфейс, който ще улесни ръководството на доставките и ще разреши клиентите да бъдат уведомявани автоматизирано по отношение на стадия на техните поръчки. Обявяването на предстоящото време за доставка на страниците на продуктите е още една функционалност, отговаряща на настоящите потребности на потребителите.

Активно подкрепяме нашите търговци да разширят бизнеса си в страните, където eMAG участва, предоставяйки им достъп до комфортни куриерски способи за доставка, автоматизирано превеждане на продуктите на локалния език и, несъмнено, поддръжка от страна на екипа ни. Освен това, работим и върху нови способи за доставка на поръчките до нашите клиенти посредством интегрираните куриери.

Амбицията ни е скоро всички търговци да дават алтернатива за картови заплащания през платформата – това не е оригиналност, а сегашното на търговията и значимо изискване за едно съвременно потребителско преживяване и растеж на бизнеса им.

- Лесно ли е да се присъединиш и да поддържаш наличието си на платформата?

- По време на целия развой търговците са направлявани и съветвани от експертния и предан екип на eMAG Marketplace, който им оказва помощ да осъществят цялостния си капацитет. На тяхно разположение е комфортен и функционален интерфейс, в който могат да наблюдават в действително време представянето си на платформата, да прибавят нови артикули, да се включват в разнообразни акции, да изготвят тактиката си на база данни за най-търсени артикули и други параметри.  Все по-популярна става и eMAG Academy – мястото за образование, препоръки и рационализиране на Marketplace търговците, което е доказателство за желанието им да се развиват и да са в крайник с най-актуалното в областта на електронната търговия. Само за последната година eMAG Academy има над половин милион визити на профилираните публикации и видеа.

- През ноември следва eMAG Black Friday – по какъв начин Marketplace платформата се приготвя за него?

- В дейна фаза на подготовка сме, като в този момент е интервалът, когато се обезпечават наличностите, работи се по селекцията от участващи артикули, с цел да е несъмнено, че клиентите ще имат същото чудесно прекарване на платформата eMAG. Кампанията Black Friday обичайно откроява най-важните трендове по повод развиването на електронната търговия в България и по този начин предходната година ясно се видя огромно многообразие на поръчаните артикули, нарастване на отделения за акцията бюджет, покупки от мобилното приложение и картови заплащания. Адресираме тези и други настоящи потребителски настройки в подготовката ни, като за търговците, които вземат участие в акцията, се приготвят специфични условия. Те могат да бъдат видени на eMAG Academy – нашата специфична платформа за обучение и информиране на търговците в eMAG Marketplace.

Мениджър Нюз
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР