На протест пред Народното събрание родители със свещи в ръка

...
На протест пред Народното събрание родители със свещи в ръка
Коментари Харесай

Родители обявиха война на държавата


На митинг пред Народното събрание родители със свещи в ръка оповестиха война на страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Няколко наставнически митинга се състояха пред постройката на Народното събрание, с претенции - за надзор и по-качествени ваксини, митинг на родители на деца с увреждания, както и претенции за вдовишки пенсии.

Аз съм пострадала от имунизациите. Искам да отида да имунизирам детето си без да ме е боязън какво ще се получи по-късно и да се кръстя и апелирам на Господ, съобщи пред БГНЕС Клара Ласкова.

„ Детето ми е с БЦЖ, което е доста рядко, само че това е лекарска неточност. Три месеца е с гной, а в този момент ще пие антибиотици за туберкулоза. С първата глътка от живота си то получава заболявания. Трябва да се даде публичност на това, което се случва в страната. Трябва да се даде късмет за равнопоставеност децата ни да порастват както тези в Германия и Англия. Много е мъчно да си родител в тази страна, безапелационна бе тя. Аз съм тук поради имунизациите. Не съм срещу тях, а желая чисти ваксини, както е било в миналото и е имало надзор. Не мисля, че в този момент има надзор “, сподели още протестиращата майка.

Светлозар Никифоров, който е татко на детенце с увреждания акцентира, че страната би трябвало да вземе ограничения и да одобри закони, които да пазят правата на жителите й. Ние особено желаеме Закон за персоналната помощ и преди 13 дни бяхме пред Министерски съвет и никой не ни обърна внимание от ръководещите, акцентира той.

От своя страна Васил Николов, който е ръководител на Инициативен комитет за качествена и новаторска просветителна система акцентира, че години наред се сменят държавни управления, само че няма никаква чуваемост на потребностите и желанията на жителите. „ Никой не си мърда пръста да свърши нещо, в случай че не е в негова персонална полза или, в случай че не му се подреди от някой, от който е зависим. Никой нищо не прави без полза. Всичко се прави от немай къде и единствено, в случай че някой подреди от горе. Днешният митинг има много претенции, само че това е обществен митинг, който е основно поради това, че няма чуваемост. Дали ще бъде за вдовишките пенсии, имунизациите, въпросът е, че даже да има някакъв разговор, няма резултат “, сподели още Васил Николов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР