На протест по обед пред Министерството на образованието днес ще

...
На протест по обед пред Министерството на образованието днес ще
Коментари Харесай

Родители на протести: Не на маските пред МОН, ясла за всяко дете пред СО |

На митинг по обед пред Министерството на образованието през днешния ден ще се съберат родители под наслов „ НЕ на маските и изолаторите в учебно заведение! “. Те упорстват ограниченията срещу разпространяването на Covid-19 в образователните заведения да бъдат целесъобразни, а не наложителни. 

Като мотив те дават изследвания, в това число и на учени от Станфорд, за вредата от носенето на маски, изключително при децата. За образец дават и психическите контузии, които съгласно психолози могат да нанесат ограниченията у децата. Според протестиращите всеки родител и дете би трябвало да реши дали да носи маска или не, а отводът да не води до рестрикции и репресии. 

На обособен митинг ще излязат родители през днешния ден пред постройката на Столична община в 17,30 часа. За четвърти път тази година ще стачкуват родители на деца, които не са признати в ясли и детски градини в София. 

Те ще насочат настояванията си за парични обезщетения за всяко неприето дете, за градеж на нови здания и за съблюдаване на Наредбата за брой деца в група, заяви БНР. Демонстрацията е под наслов „ Ваучери за всяко дете, въздух за всяко признато дете “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР