На протест излязоха тази сутрин жителите на Брестовица, заради продължаващия

...
На протест излязоха тази сутрин жителите на Брестовица, заради продължаващия
Коментари Харесай

Сутрешните новини от регионите на Пловдив, Смолян и Пазарджик на 17.04.2024 г.

На митинг излязоха тази заран жителите на Брестовица, поради продължаващия от години проблем с качеството на водата в селото. Заради съществуването на манган, тя е негодна за пиянство. Водата е тъмнокафява на цвят и мирише неприятно, не става и за къпане, сигнализират хората и се тормозят, че ще плъзне болест в селото. От ВиК обясниха, че са сключили контракт за построяването на едната част от трасето, по което ще минава новия тръбопровод. Пари за цялостната му замяна към този момент няма. След седмица жителите на Брестовица имат намерение да блокират придвижването по бул. „ Пещерско шосе “ в Пловдив и Околовръстния път на града.

Авария остави без вода част от Смолянско. Абонатите на „ Водоснабдяване и Канализация “ в квартал “Устово ” в Смолян и близкото село Ровино ще са с нарушено водоподаване. Проблемът е в спукан довеждащ тръбопровод, поради който до 17:00 часа през днешния ден на изсъхнало ще са клиентите на водното сдружение. От „ ВиК “ припомнят, че след спешни или планови прекъсвания е допустимо да има отклонения в качеството на водата. Заради профилактика и стерилизация на оборудванията след повредата, в засегнатите региони водата няма да е годна за пиянство в продължение на към един ден.

Акция против неправилното паркиране ще се организира през днешния ден в Пазарджик. Инициативата е взаимна сред кмета на общината Петър Куленски и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Предвидени са масирани инспекции освен в централната градска част, а и в жилищните квартали на града. Целта е не просто да бъдат глобени нарушителите, а да се усъвършенства трафикът в града, да се освободят тротоари и зелени площи от паркирали коли и да се понижи рискът от пораждане на пътни произшествия. От полицията напомнят, че престоят и паркирането са неразрешени на мостове, надлези, стеснени сектори от пътя, пешеходни пътеки, велоалеи, на кръстовище, на спирките за градския превоз и други.

И тази година Община Смолян сложи знаците на Възкресение Христово във връзка идните светли празници. С великденски претекстове е декориран и пъстроцветният надпис „ Смолян “. Великденските яйца са нарисувани от художници от Художествената изложба в родопския град. В Стария център също са сложени цветни великденски яйца, които допълват празничното настроиение преди Христовото Възкресение. Те са осветени вечерта и станаха обичано място за фотоси на смоленчани.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова и Искра Койчева
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР