На президентските избори „Демократична България“ ще търси себе си, ГЕРБ

...
На президентските избори „Демократична България“ ще търси себе си, ГЕРБ
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Радев ще търси победа на първи тур

На президентските избори „ Демократична България “ ще търси себе си, ГЕРБ ще търсят нещо друго, а Румен Радев ще търси победа още на първи тур. Това сподели в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Първан Симеонов, изпълнителен шеф на социологическата организация „ Галъп Интернешънъл “. Той акцентира, че двата идни избора ще влияят един на различен.

„ Но президентските избори ще отговорят на въпроса дали дефинитивно идва времето на Румен Радев. Към днешна дата данните и логиката споделят по-скоро да, само че следва акция, в която ще следим забавни развития. В последните десетилетия президентските избори у нас са свързани с някои непредвидени развития. От днешна позиция Румен Радев води с няколко обиколки. Логиката споделя, че претендентите, които ще се борят за най-големите дялове, са Румен Радев и Анастас Герджиков. Лозан Панов ще развие своята акция, само че в случай че тя е обвързана с „ Демократична България “, въздействие ще имат и самите ѝ резултати, които към този момент са под равнищата на Румен Радев или на ГЕРБ. Нека да забележим какво ще каже Движение за права и свободи, това е един значим фактор “, разяснява Първан Симеонов.

Според Първан Симеонов от днешна позиция има един любимец и това е Румен Радев.

„ Румен Радев има голямо доверие. Потенциално слабата страна се съдържа в това, че доверието е толкоз огромно, че има доста поддръжка, само че въпреки всичко е значимо да видиш дали измежду тази поддръжка има някой, който ще работи на терен със структури. Това се обрисува основно Българска социалистическа партия. Другите партии, които го поддържат, нямат подобен вид структури. Анастас Герджиков е мощна кандидатура, почитан интелектуалец, с качества за политик. Той е човек, който може да отвори ветрило на поддръжка от други кръгове, само че е неузнаваем. Другият минус е поддръжката на ГЕРБ. Все още българският политически спор е за и срещу ГЕРБ. Лозан Панов има подобен проблем – не е доста различим. Има мощната страна на институционалния престиж, от години се държи политически, с което бе ясно, че рано или късно ще бъде претендент. Отива му да се кандидатира за президент, защото има подобен жанр. Но това е затворена в границите на електората на „ Демократична България “ кандидатура. Той е предназначен да изтегля нагоре политическата листа на „ Демократична България “ в парламентарните избори “, сподели още Първан Симеонов.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР