На пресконференция Пентагонът разпространи снимки и видеозаписи от операцията. На

...
На пресконференция Пентагонът разпространи снимки и видеозаписи от операцията. На
Коментари Харесай

Пентагонът разпространи видеозаписи от операцията за ликвидиране на Абу Бакр Ал Багдади

На конференция Пентагонът популяризира фотоси и видеозаписи от интервенцията. На тях командоси се промъкват към комплекса, в който се е криел Ал Багдади в Северозападна Сирия.
Когато Ал Багдади взривява бомбата в тунела, където е обкръжен, детонацията убива него и две дребни деца. Загиват и шестима членове на Ислямска страна, съобщи военачалник Кенет Маккензи, командващ американското Централно командване. Сред тези шестима са самият Ал Багдади, четири дами и един мъж.

Жените са се държали заплашително и са носели пояси с експлозиви, описа генералът. 11 други деца са били предпазени от силите, щурмували комплекса, а двама мъже са били хванати. Взети са електронни материали и доста количество документи.

В покрайнините са били убити неидентифицирани бойци, разкрили огън по американските хеликоптери.

Кучето, което Доналд Тръмп похвали за присъединяване му в интервенцията и което е вървяло преди командосите в тунела, е било ранено от електрически кабели, оголени от детонацията, само че към този момент се е завърнало на работа.

От натрупа на Ал Багдади е била взета ДНК и съпоставена с друга, взета в затвор в Ирак през 2004 година Така е доказано без подозрение, че става дума фактически за него.

След интервенцията комплексът е бил погубен, добави военачалник Маккензи.

Тленните остатъци на Ал Багдади са били спуснати в морето в сходство със законите на войната в границите на 24 часа след гибелта му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР