На пресконференция, бяха оповестени идеите на Продължаваме промяната и Демократична

...
На пресконференция, бяха оповестени идеите на Продължаваме промяната и Демократична
Коментари Харесай

Трифонов: Гражданите, а не политиците, определят националния празник 



На конференция, бяха оповестени концепциите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " за правосъдна промяна и смяна на българската Конституция. И забележете, главната концепция предпазена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.

Тези хора ли са носителите на такава промяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-много хората, които гласоподаваха за тях. И в името на властта и изгодите от властта, жадни за власт и алчни за власт сътвориха нещо, което назовават " некоалиция " дружно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, поради които бяха основани. И дружно с тях, сега, ръководят страната. Консумират власт без позор, употребяват власт- основана в неистина. И без никакъв позор, всекидневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било " единственият метод ", че са светли и чисти и че всичко било " в името на България ".


Тези хора желаят да трансформират националния празник на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в настоящето. И в случай че някой има право да каже по кое време е българският народен празник, това е единствено българският жител питан на Референдум, а не негови представители, които в действителност са измамници.

Това написа във " Facebook " водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

Настоящият народен празник 3 март, денят на Освобождението на България и подписването на Санстефанския кротичък контракт, е проблематична и разделяща дата за разлика от 24 май. Това разяснява пред bTV по-рано в неделя Даниел Лорер от " Промяната ", откакто по-рано през днешния ден точно денят на българската книжовност и просвета бе стартиран от Политическа партия и Демократична България за нов народен празник посредством предлаганите от тях промени в Конституцията. Според представителя на Политическа партия нямало неприятно да има спор по тематиката. Нямало заплаха и тематиката за националния празник да измести главната проектопромяна - промяната в правосъдната система.

Припомняме, че Коалицията " Продължаваме промяната/Демократична България " показа плана си за промени в Конституцията, въпреки и след доста закъснение по отношение на първичните планове.

Какво е главното - дългогодишната им концепция на делене на Висшия правосъден съвет, както и лансираните в общественото пространство хрумвания за понижаване на пълномощията на основния прокурор само до административен началник на държавното обвиняване, опцията за внасяне на самостоятелна конституционна тъжба. И нещо, некоментирано до момента публично - 24 май, а не 3 март, да стане народен празник на Република България. Друга нова концепция - да се вкара мандатност на кметовете, с цел да се бори " феодализацията " на обитаемоте места.

До момента от трите политически сили, обединили силите си в Народното събрание за смяна във висшия закон, само обществено бе прочут този на Движението за права и свободи. А концепцията на основаната в Народното събрание конституционна комисия е съпоставянето на другите визии на ПП/ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи и в последна сметка реализиране на общ вид.


Той разкритикува и ограничението на пълномощията на служебното държавно управление

Гарнираните с експресна промяна на националния празник от 3-и март на 24-и май оферти за промени в Конституцията на България са " същински срам ", съобщи в своя писмена позиция представителят на българските социалисти в Европейския парламент, Петър Витанов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР