На предстоящите консултации с партиите за формиране за правителство президентът

...
На предстоящите консултации с партиите за формиране за правителство президентът
Коментари Харесай

Радев закова партиите: В Европа бушува война! Как ще гарантирате въздушния ни суверенитет?!

На идните съвещания с партиите за образуване за държавно управление президентът Румен Радев ще попита парламентарните обединения какви решения оферират за гарантиране на въздушния ни суверенитет.

Държавният глава напомни, че следващата година изтича летателният запас на изтребителите МиГ-29, а чакаме новите F-16 след няколко години. Заявеното от някои партии, че няма да поддържат страната ни да вземе изтребители на лизинг за защита на българското небе Радев разяснява по този начин:

Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Вие по какъв начин оферирате да охраняваме небето си? Знаете кои политици оставиха българската авиация без самолети. Питайте тях. Още през юни предходното постоянно държавно управление изпрати писма с оферти и претенции за предложения за изтребители на лизинг до редица сътрудници. Зависи от това дали ще получим преференциални оферти. Ако такива се получат, ще бъде завършен план за капиталов разход и ще бъде импортиран в Народното събрание.

Президентът направи този коментар, откакто взе участие в гала в София във връзка празника на Военновъздушните ни сили, съобщи БНР. На 16 октомври българската военна авиация отбелязва 110 години от основаването си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР