На представяне на годишния отчет за дейността на Съвета за

...
На представяне на годишния отчет за дейността на Съвета за
Коментари Харесай

СЕМ: БНР смята, че предаването на Волгин е смущаващо

На показване на годишния доклад за активността на Съвета за електронни медии (СЕМ) за 2022 година Пролет Велкова обясни, че управлението на БНР е наясно, че в предаването “Политически НЕкоректно ” с водещ Петър Волгин има “смущаващо наличие ”, заяви offnews.

" Там има смущаващо наличие, което управлението на радиото прави оценка. Имали сме срещи с управлението и сме установявали тяхното безпокойствие във връзка и митингите пред радиото, свързани със наличието.  

Дори в случай че чуваме нещо, което окачествяваме като агитация, нямаме юридическия лост, с цел да реагираме ", съобщи Пролет Велкова от Съвета за електронни медии (СЕМ) на въпрос от Стоян Михалев от " Продължаваме промяната - Демократична България " за мониторинга, сбъднат над предаването на Петър Волгин " Политически НЕкоректно " по БНР. 

Велкова обясни, че мониторингът е ревизирал дали се пазва принципът на плурализъм. По думите ѝ при последното наблюдаване на Съвет за електронни медии е станало ясно, че се

основават избрани настройки в предаванията на Петър Волгин, само че правилото на плурализма не е бил нарушен. 

Аз персонално не бях съгласна с този извод, само че ние сме колегиален орган и това беше крайното ни решение ", сподели Велкова и добави, че не е правилно да каже повече, защото Петър Волгин не се намира в залата. Според нея казусът е, че пропагандата се разказва като " различна и друга позиция ". 

Тошко Йорданов от " ИТН " прикани Велкова да не показва персонално мнение, а да се държи като представител на държавен орган. 

През 2022 година в дирекция " Мониторинг и разбор " в Съвета за електронни медии са били осъществени 17 436 часа фактически наблюдаване на 41 телевизионни стратегии. БНР и Българска национална телевизия са били следени онлайн от чиновници на регулатора в продължение на над 7000 часа. 

Това стана ясно от годишния доклад за активността на Съвет за електронни медии, показан от неговото управление пред парламентарната комисия по просвета и медии.

Председателят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова не присъстваше на съвещанието. Членът на Съвет за електронни медии Симона Велева изясни, че от два дни замества Момчилова и съобщи опрощение от нейно име, че не може да участва. На съвещанието бяха и членовете на Съвет за електронни медии Пролет Велкова и Габриела Наплатанова.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР