На празника на МВР, най-големият полицейски синдикат излиза отново на

...
На празника на МВР, най-големият полицейски синдикат излиза отново на
Коментари Харесай

Полицаи искат по лев на час за нощен труд

На празника на Министерство на вътрешните работи, най-големият полицейски профсъюз излиза още веднъж на митинг. Този път поради нощния труд, изясни заместник-председателят на организацията Илия Кузманов. И разгласи настояването: ставката да стане най-малко лев на час против сегашните 25 ст.

Така в петък, когато Министерство на вътрешните работи празнува 140-годишнина, Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи /СФСМВР/ провежда 20-ия си народен митинг, в който ще се включат и чиновниците от пандизите.
Кузманов напомни, че повече от година и половина синдикатът чака решение на въпроса с нощния труд.

Протестът стартира от постройката на Министерски съвет, където се чака да дойдат към 1000-2000 индивида от цялата страна.

"Шест часа шезлонг на Приморско е 30 лв., а осем часа на границата - два лв. ", пресметна Кузманов. Така се стигало до демотивация измежду чиновници, които напуснали.

От БЛС поддържат униформените, само че няма да стачкуват, изясни основният секретар на организацията доктор Стоян Борисов и добави, че 400 000 индивида у нас поставят нощен труд. И всички те са подложени на риск от болести. Според стандарт могат да се дават по 12 часа нощен труд на месец, а у нас положените часове са доста повече, сподели още Стоян Борисов и назова ставката от 25 ст. за смешна.

Нощният труд е извънредно нездравословен, а в България е и нископлатен. В момента това става по разпоредба от 2007 година, когато междинната заплата беше към 400 лв.. И това би трябвало да спре, уточни президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР