На празненствата, посветени на 80-годишнината от началото на Втората световна

...
На празненствата, посветени на 80-годишнината от началото на Втората световна
Коментари Харесай

DW: На Русия няма да й хареса — Полша разчита "да поговори конкретно" със САЩ за засилване на източния фланг на НАТО

На празненствата, отдадени на 80-годишнината от началото на Втората международна война, Варшава желае "абсолютно съответно да беседва с Америка " за разполагането на спомагателни американски войски в Полша, оповестява Deutsche Welle.

Според полски специалисти сходно подсилване на източния фланг на НАТО е просто належащо, даже в случай че това не хареса на Русия.

В продължение на няколко седмици полското държавно управление „ едвам не се пукна от горделивост “, тъй като на тържествата във Варшава, отдадени на 80-годишнината от началото на Втората международна война, те трябваше да застанат един до друг с американския президент Доналд Тръмп.

Шефът на Белия дом обаче анулира визитата си: заместник-президентът на Съединени американски щати Майк Пенс ще лети в Полша вместо него, оповестява Deutsche Welle, написа "Поглединфо ".

За Варшава това, несъмнено, е „ проваляне “, установи създателят на публикацията Моника Сираджка. И макар че поляците са разочаровани, те към момента „ се надяват да укрепят източния фланг на НАТО “, написа журналистката от немския ефирен канал.

Полша вижда най-голямата опасност за сигурността си в източната си съседка Руската федерация и по тази причина влага милиарди долари в модернизиране на своята войска. С помощта на пари Полша също се пробва да „ притегли повече американски войски в страната “, отбелязва Моника Сираджка.

„ Този път Варшава желае безусловно съответно да беседва с Америка за разполагането на спомагателни американски войски в Полша. Посещението също би трябвало да даде подтик на новите съглашения за доставка на газ от Америка. И бойците, и газта от Америка имат приоритет за Варшава с цел да заздрави позициите си във връзка с Москва “, изяснява създателят на публикацията.

Според критиците разполагането на спомагателни американски войски в Полша на непрекъсната основа би нарушило Основополагащия акт Русия - НАТО.

Въпреки това полските специалисти считат за належащо сходно подсилване на източния фланг, даже в случай че това не хареса на Руската федерация, акцентира журналистката на Deutsche Welle.

„ Няма нищо по-лошо в връзките с Русия от пасивността “, цитира Сира
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР