на правилата за влизане на външни хора в отделението. За

...
на правилата за влизане на външни хора в отделението. За
Коментари Харесай

Клип от COVID отделение взриви социалните мрежи: Мъж ходи гол и пита за персонал

на разпоредбите за влизане на външни хора в отделението. За разхождащия се мъж без облекла коментарът бе, че той доста кратно е обличан, само че заради коронавирусна пневмония и мозъчни повреди той единствено още веднъж се събличал и се разхождал.

„ Този клип е провокация и безусловно нарушаване на всички правила. Образува се зелен кулоар, с цел да бъдат изведени Коронавирус болните за контролни проучвания. Авторът на този клип се е възползвал, безусловно непозволено, тъкмо в този миг да влезе в Коронавирус структурата при болните, и да снима клипа. Повечето заболели са с пневмония и са си по леглата. Човекът, който е сниман гол, с изключение на пневмония има и мозъчно-съдови проблеми”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” зам.-директорът на болничното заведение доктор Богдан Томов.

По думите му болният неумишлено уринира в кашон за еднократна приложимост, който се употребява за изхвърляне на боклуци, които се почистват два пъти дневно. „ Този човек е правил несъзнателни действия”, безапелационен е медикът.

Той акцентира, че клипът е сниман преди към 20 дни. „ Знаехме за видеото. Имахме проблеми и с неговия създател. Негов дядо е бил пациент в отделението. Беше заречен да не разгласява видеото, само че то се появи в обществената мрежа. За случая е известена и прокуратурата”.

Санитари пък стартират гладна стачка поради неизплатени пари за работа на първа линия и настояването за оставка на управлението на болничното заведение. Те заплашиха и с митинг пред здравното министерство, в случай че не видят оставка.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР