На практика това означава необходимост от укрепване на въоръжените сили

...
На практика това означава необходимост от укрепване на въоръжените сили
Коментари Харесай

В очакване на руснаците край Лвов: Полша трупа сили за битката за Украйна

На процедура това значи нужда от подсилване на въоръжените сили на РФ до равнище, което ще разреши да се спре възходящата полска опасност.

Вашингтон се съгласи да трансферира на Варшава невиждано количество ракетни системи за залпов огън. Говорим за 18 единици HIMARS в американската им версия и, което е по-важно, 468 модула Launcher-Loader Module Kit.

Този модул на " Hymars " може да се инсталира на уместно шаси и да се получи РСЗО с локален нюанс. В този случай шасито ще бъде предоставено от фабриката Jelcz.

Полонизираният HIMARS към този момент си има и наименование - WR-300 Homar.

Като муниции за установките ще бъдат доставени:

- 521 комплекта унитарни ракети GMLRS, по 6 ракети в резервоар - общо 3126 ракети с осколочно-фугасна бойна глава;

- 532 комплекта ракети GMLRS Alternative Warhead Extended Range, по 6 ракети в резервоар - общо 3192 ракети с повишен обхват на деяние до 150-200 км;

- 461 комплекта стандартни ракети GMLRS Alternative Warhead, по 6 ракети в резервоар - общо 2766 ракети;

- и 45 тактически ракети ATACMS с обхват над 300 км.

486 РСЗО установки - доста ли е или малко? Твърде доста е.

До есента на 2020 година от тях бяха създадени единствено 500. Тогава 363 HIMARS бяха на въоръжение в американската войска, 47 единици бяха в Корпуса на морската пехота, останалите бяха разпределени по американските спътници.

Но в допълнение към HIMARS, Полша купува 288 единици K239 Chunmoo MLRS в Южна Корея.

Защо са нужни на Варшава съвсем 800 системи за РСЗО, способни да работят в радиус от 150-200 (понякога 300) км?

Разбира се, Полша може да заплаши Беларус: ATACMS може да доближи даже Минск. Да, и по цялата Калининградска област ще може да се стреля без проблем с полските MLRS, само че такова количество явно е прекалено, с цел да се удари съветския полуексклав.

Приоритетен сякаш наподобява разновидността, при който Полша, когато нашата СВО доближи границите на запад от Днепър, ще се опита да претендира за земите на Западна Украйна.

Обхватът на полските РСЗО включва единствено тези територии на Украйна, които Варшава вижда като своя " премия ": Лвов, Тернопол, Ровно, Ивано-Франковск - до Хмелницки.

Това е друга променлива, която Москва ще би трябвало да вземе поради при планирането на европейската си политика за идващите години.

На процедура това значи нужда от подсилване на въоръжените сили на РФ до равнище, което ще разреши да се спре възходящата полска опасност.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР