На практика са създадени условията, необходими за прекратяване на гражданската

...
На практика са създадени условията, необходими за прекратяване на гражданската
Коментари Харесай

Путин: На практика са създадени условия за прекратяване на гражданската война в Сирия

На процедура са основани изискванията, нужни за преустановяване на гражданската война в Сирия. Това сподели съветският президент Владимир Путин след среща на четири очи с турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, съобщи Ройтерс.

Според Путин основаването на зоните за деескалация е въведение към прекратяването на войната.

„ На процедура са основани нужните условия за преустановяване на братоубийствената война в Сирия, за окончателното заличаване на терористите и връщането на сирийците към кротичък живот, за връщането им вкъщи “, сподели Путин.

Двамата президенти потвърдиха готовността си да продължат работата по зоните.
„ Потвърдена беше готовността да следваме постигнатите на шестата интернационална среща за Сирия в средата на септември в Астана дефинитивни договорености по основаването на четири зони за деескалация, в това число най-голямата от тях в провинция Идлиб “, сподели пред публицисти Путин след руско-турските диалози.
„ Ние с Русия поддържаме териториалната целокупност на Ирак и Сирия. Турция ще продължи тясното си съдействие с Русия за реализиране на политическо решение на рецесията в Сирия “, съобщи Ердоган на общата конференция с Путин, излъчена от телевизия „ А Хабер “.

Турският президент съобщи още, че референдумът на иракските кюрди е нелегитимен и че би трябвало да се попречи на кюрдското районно държавно управление в Северен Ирак да направи „ по-големи неточности “.

Работното посещаване на съветския президент в турската столица продължава с диалози сред двете делегации.  Основни тематики са продажбата на съветско оръжие за турската войска, общите планове за транспорт на природен газ и сигурността в района.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР